Datum objave: 16. Rujan 2016

Dvadeset i pet godina od pogibije Marinka Karduma, prve žrtve herojske obrane Šibenika

Šibenik News
Šibenik News

Povodom obilježavanja 25. obljetnice Spomendana rujanskog rata izaslanstvo županije predvođeno županom Goranom Paukom položit će vijenac i zapaliti svijeću kod kapelice Marinku Kardumu na šibenskom mostu u subotu, 17. rujna, u 9 sati.


Marinko Kardum, mladi hrvatski branitelj pripadnik specijalne policije poginuo je kod šibenskog mosta 17. rujna 1991. i prva je žrtva herojske obrane Šibenika. Vijence će položiti i izaslanstva udruga proisteklih iz Domovinskog rata, PU Šibensko-kninske, Grada Šibenika i Grada Vodica.

 

U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Rogoznica sutra će se na Zečevu u 15 sati obilježiti 25. obljetnica osvajanja vojarni na Rogozničkom području i obrane od srbočetničkog agresora pod nazivom „Oba su pala, sve tri su pale“. Nakon čega će sudionici proslave u 16:30 sati položiti vijenac na Centralni križ na mjesnom groblju u Rogoznici.

 

Sveta misa zadušnica za poginule hrvatske branitelje održati će se u katedrali sv. Jakova u 19:00 sati. Misu će predvoditi biskup šibenski mons. Tomislav Rogić.

 

Iz kategorije: Vijesti