Datum objave: 12. Rujan 2016

Šibensko - kninska županija u Sabor šalje pet zastupnika, jednog više nego na zadnjem sazivu

Šibenik News
Šibenik News

Analiza rezultata glasanja po jedinicama lokalne samouprave u Šibensko-kninskoj županiji pokazuje da je HDZ dobio najviše glasova u svim gradovima. U Šibeniku je HDZ dobio 43,4 posto glasova, SDP oko 30,6, a Most i Nezavisna lista Stipe Petrine s partnerima oko 8,9 posto.

 


HDZ je najbolji rezultat ostvario u Drnišu i Skradinu u kojima je dobio preko 60 posto glasova, u Kninu 56,4 posto, a u Vodicama oko 50 posto, što im je dosada najbolji rezultat u tom gradu.



Nisu pobijedili jedino u Primoštenu, u kojem je Nezavisna lista Stipe Petrine s partnerima dobila najviše, 46,3 posto. U Primoštenu je HDZ osvojio oko 25 posto, a Narodna koalicija oko 17 posto glasova.



SDP je pobijedio jedino u Općini Tisno, u kojem je Narodna koalicija dobila 43,14 posto, a HDZ oko 35 posto glasova.



U Šibensko - kninskoj županiji glasovalo je 53, 8 posto građana. Najviše preferencijalnih glasova na listi HDZ-a u 9. izbornoj jedinici iz Šibensko-kinske županije dobio je Željko Burić, 22,35 posto, nositeljici liste Branki Juričev Martinčev glasači su dali 17,93 posto preferencijalnih glasova, Hrvoju Zekanoviću dali su 11,52 posto i Nediljku Dujiću 6 posto preferencijalnih glasova.



Na listi Narodne koalicije najveći broj preferenicijalnih glasova dobio je Franko Vidović 27,44 posto, 1 posto više od nositelja liste, Ranka Ostojića, dok su Ivanu Klarinu birači dodjelili 9,26 posto preferencijalnih glasova.



Dakle, u novom sazivu Hrvatskog sabora bit će petero  zastupnika iz Šibensko-kninske županije, što je jedan zastupnik više u odnosu na prošli saziv Sabora. Iz HDZ-ovih redova to su Branka Juričev Martinčev, Nediljko Dujić i Hrvoje Zekanović (Hrast). Iz SDP-a su to Franko Vidović i Ivan Klarin. 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3