Datum objave: 06. Rujan 2016

Stranka Pametno u Šibeniku: Racionalizirat ćemo lokalnu samoupravu -7 000 političara višak

Diana Ferić
Diana Ferić

Stranka Pametno će reformirati lokalnu i područnu samoupravu, ali i ograničiti lokalne moćnike na maksimalno dva mandata. Tako će u Hrvatskoj čak 7 000 političara biti višak, kazala je danas u Šibeniku predsjednica te stranke Marijana Puljak na predstavljanju te stranke u Šibeniku. Ispred zgrade Kazališta dijelili su letke prolaznicima,a susreli su se i s novinarima.
„Trenutačno u državi imamo 556 gradova i općina te 21 županiju koje generiraju više od 11 tisuća političara. Od gradonačelnika do općinskih vijećnika. Mi umjesto tog broja predlažemo 123 urbana centra, a od 21 županije pet regija sa 17 regionalnih centara. Treba decentralizirati one funkcije koje ima država i županija“, kazala je istaknuvši kako i Šibenik vidi kao jedan od tih urbanih centara u kojem bi trebale biti neke decentralizirane funkcije.

Marijana Puljak je istaknula kako su oni najbrže rastuća stranaka u Hrvatskoj te da im prilazi sve više ljudi. Napomenula je kako nema šanse da idu u koaliciji ni s HDZ –om ni s Narodnom koalicijom koja je, kazala je, imala šanse nešto napraviti, ali umjesto toga su se i oni ponašali klijentelistički i nisu razvili poduzetničku klimu.
Prva na listi u 9. Izbornoj jedinici je profesorica fizike i poduzetnica iz Rogoznice Natalija Rajčić. 

Iz kategorije: Vijesti