Datum objave: 02. Rujan 2016

Brad Pitt stigao je u Šibenik poslovno, a njegov boravak ovdje nije (isključivo) za žute stranice

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Brad Pitt obećao je da će se vratiti u Šibenik. Riječ su to Šibenčanina sa švicarskom adresom, Želimira Belamarića koji je hollywoodskog glumca doveo u Šibenik i poveo ga u obilazak grada i okolice.

 

Belamarić je potvrdio da je riječ o glumčevom poslovnom posjetu Krešimirovom gradu, odnosno okolici, prvenstveno Zablaću gdje je svojedobno najavljena izgradnja tzv. male Venecije, luksuznog stambenog naselja francuskog poduzetnika Bernarda Lamyja. 

 

- Jučer je stigao u Šibenik i proveo je ovdje lijep dan. Danas putuje iz Zadra doma. U Šibeniku je oduševljen ljudima koje je susreo, pun je dojmova i obećao je da će se vratiti. Rekao je da tako nešto nije očekivao. Svidjele su mu se prirodne i kulturne ljepote grada. Proveli smo ga katedralom, trgom ispred, cijelom starom gradskom jezgrom i rivom - kazao nam je Belamarić, dodajući da je i sam oduševljen time koliko se glumcu svidio Šibenik i sve pokazano, kazajući da kod osoba poput Brad Pitta čovjek nikad ne može biti siguran što očekivati. 

 

Osim u kulturno - povijesnim i prirodnim ljepotama kakve se mogu vidjeti i s tvrđave Barone, koju je hollywoodski glumac, ali i veliki investitor posjetio, Brad Pitt uživao je, doznajemo, i u gastronomskoj ponudi, dalmatinskim delicijama. 

 

Da jedan od najvećih glumaca današnjice nije  došao u Šibenik nasumično te da njegov posjet Krešimirovom gradu nije bio planiran 'pet do podne' već pomno, pokazuje činjenica da je znao da dolazi u grad velikana poput Dražena Petrovića ili, pak, kolege mu Gorana Višnjića.

 

- Sve je to on dobro znao. Nije došao napamet - potvrdio nam je Belamarić koji nije htio komentirati činjenicu da će glumčev povratak Hrvatskoj, odnosno Šibeniku 'povući' i dolaske nekih novih glumačkih imena, potencijalnih  investitora zbog čega Pittov boravak u Šibeniku ne bi trebalo gledati isključivo iz perspektive senzacionalizma, žutila, celebrity vijest.

 

Boravak Brada Pitta u Šibeniku i okolici može se promatrati u kontekstu promocije turizma na svjetskoj razini kao i iz kuta gospodarstva ako će se Pitt doista vratiti i uložiti novac u 'Malu Veneciju' ili bilo što slično.

 

U tom smislu Grad Šibenik, Turistička zajednica grada Šibenika baš kao i Turistička zajednica Županije šibensko - kninske zakazale su iskoristiti svojih pet minuta da se probiju pa da 1000. obljetnicu prvog pisanog spomena grada Šibenika dočekamo u daleko bogatijem i za život blagoslovljenijem gradu. 

 

Piše: Snježana Klarić 

 

 

Iz kategorije: Vijesti