Datum objave: 23. Kolovoz 2016

Jučer ozlijeđeni vatrogasci su dobro i doma, danas pojačane ophodnje zbog prevencije

Šibenik News
Šibenik News

Dvojica vatrogasaca koja su ozlijeđena prilikom gašenja požara na području oko osnovne škole na Brodarici, u ponedjeljak, 22. kolovoza, pretrpili su lakše ozlijede, no nakon pregleda na Hitnoj službi Opće bolnice Šibenik  pušteni su kući te će biti na poštedni.

 

- Neće imati nekakvih trajnih posljedica. Dan, dva će biti na poštedama doma, a potom se vraćaju u normalnu aktivnost - kazao nam je Volimir Milošević, zapovjednik JVP Šibenik. 

 

Vodena bomba iz kanadera zahvatila je posadu vozila u kojem su se nalazili lakše stradali vatrogasci, a pilot u kanaderu neće biti sankcionira jer je riječ o redovnom dijelu posla i nesretnim događajima koji su uvijek mogući, a na koje su, pak, vatrogasci spremni i pripremljeni. 

 

- Do toga je došlo u trenucima kad su se spašavale kuće i problema bi bilo da se to dogodilo civilima zbog kojih je nama zapovjednicima na terenu najteže jer oni često znaju biti na požarištu gdje pomažu obraniti svoje kuće ili su tu zbog znatiželje i ne slušaju naša upozorenja. U takim situacijama često je teško voditi računa o takvim civilima - objasnio je Milošević. 

 

Dodao je i to da će tijekom današnjeg dana vatrogasne ophodnje biti pojačane zbog jakog vjetra i prethodnih iskustava i u tom trenutku stigla je dojava o požaru otvorenog prostora na području Lozovca nedaleko Skradina. 

 

 

Piše: Snježana Klarić

Naslovna fotografija: JVP šibenik Facebook, ilustracija

Iz kategorije: Vijesti