Sidebar Menu

Datum objave: 21. Srpanj 2016

HTZ sufinancira projekt uređenja biciklističke staze uz Krku

Šibenik News
Šibenik News

Projekt Grada Šibenika, uređenje biciklističke staze Lozovac-Gradina-Konjevrate-Gornji Krnići, dobio je potporu Hrvatske turističke zajednice koja će ga sufinancirati iznosom od 110.000,00 kuna.

 

Odluku je donijelo Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice, temeljem objavljenog Javnog poziva za kandidiranje projekata turističkih inicijativa i proizvoda na turistički nerazvijenim područjima za potpore u 2016. godini, na svojoj 3. sjednici održanoj 14. srpnja 2016. godine.

 

- Pojmovi turizma i turističkih sadržaja se u ljetnim mjesecima isključivo vežu uz priobalna naselja i gradske četvrti u kontaktnoj zoni s morem. No, mi u gradskoj upravi želimo turistički razvijati cjelokupno administrativno područje Šibenika, što uključuje niz naših mjesta u unutrašnjosti. Stoga na natječaje za bespovratna sredstva prijavljujemo projekte poput ovog koji se proteže kroz čak četiri gradska naselja. Uspješnost u dobivanju bespovratnih sredstava nam je velika, a ovom prilikom se zahvaljujem Hrvatskoj turističkoj zajednici koja je prepoznala dobitnu kombinaciju: ekologiju, biciklizam i turizam - kazao je zamjenik gradonačelnika,  Danijel Mileta.

 

Projekt uređenja biciklističke staze Lozovac - Gradina - Konjevrate - Gornji Krnići, čiji je podnositelj Grad Šibenik, osnažit će turističku ponudu i razvoj turizma u dijelu Šibensko-kninske županije koji nije na obalnoj crti, odnosno uz more. Obogaćivanje turističke ponude navedenog područja privući će veći broj posjetitelja te popuniti smještajne kapacitete okolnih mjesta koja nemaju izlaz na more.

 

Obzirom na posjećenost NP Krka te njegovu blizinu budućoj biciklističkoj stazi Lozovac - Gradina - Konjevrate - Gornji Krnići, uređenjem navedene staze posjetitelji će imati mogućnost upoznati područje Šibensko-kninske županije koje nije na obalnoj crti, čime će doći do aktiviranja neiskorištenih turističkih resursa i kreiranja novih motiva dolazaka turista na turistički nerazvijeno područje.

 

Proširenje turističke ponude uređenjem biciklističke staze na ovoj relaciji pridonijet će razvoju selektivnih vrsta turizma u koje spadaju i cikloturizam, koji nije razvijen na tom području, te ekološki i izletnički turizam. Biciklistička staza završava neposredno poslije Gornjih Krnića te se u blizini njezine posljednje točke nalazi vidikovac s pogledom na ušće rijeke Čikole i kanjon rijeke Krke.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam