Datum objave: 21. Srpanj 2016

U petak puštanje u rad ELEN punionice u Vodicama, i Šibenik dobiva svoju

Šibenik News
Šibenik News

ELEN punionica za vozila na električni pogon u Vodicama bit će puštena u rad  u petak, 22. srpnja, u 11 sati. Punionica je smještena u Ulici Artina, na istočnoj strani vodičkog autobusnog kolodvora, a otvorenju će prisustvovati gradonačelnica Vodica, Branka Juričev Martinčev te članovi HEP-a. 

 

Punionica u Vodicama postavljena je temeljem 'Sporazuma o suradnji na razvojnom projektu HEP-a za izgradnju infrastrukture za punjenje električnih vozila'  gdje je Grad Vodice dao pravo služnosti za parkirna mjesta, a HEP je nabavio i ugradio punionicu uz tehničku podršku tvrtke Ducati Komponenti i HEP Operatora distribucijskog sustava, Elektre Šibenik.

 

Vrijednost investicije iznosi 70.000,00 kuna.


HEP je prvi u Hrvatskoj prepoznao europski trend uvođenja odrednica održivog razvoja u sektore energetike i transporta. Zbog toga u razvojni projekt e-mobilnosti ulazi kao ravnopravni partner sa zainteresiranim gradovima, lokalnim samoupravama te svim stranama koje imaju interes i želju modernizirati javni i privatni transport te doprinijeti smanjenju emisija CO2 i očuvanju okoliša.

 

HEP je do sada u Hrvatskoj postavio više od dvadeset javnih ELEN punionica, a uskoro bi u probni rad trebale biti puštene punionice u Zadru, Bujama i Umagu, a do kraja godine u Rijeci, Splitu, Dubrovniku, Šibeniku, Vinkovcima, Čakovcu, Ludbregu...
 

 

Naslovna fotografija: Ilustracija

Iz kategorije: Vijesti