Sidebar Menu

Datum objave: 13. Srpanj 2016

FOTO:Milošević, vatrogasni zapovjednik: Kuće u Raslini su obranjene, ali opasnost još postoji

Šibenik News
Šibenik News

Nažalost, požar koji je ranije danas planuo na području Rasline još uvijek je aktivan. No, prije sat i pol četrdesetak vatrogasac uspjelo je obraniti kuće od požara. Zbog vjetra koji svako toliko mijenja smjer postoji opasnost da vatra zaprijeti stambenim objektima, kazao je tako Volimir Milošević, zapovjednik JVP Šibenik u eteru Županijskog Radio Šibenika.

 

Dosad je prema grubim procjenama opožareno oko 20 hektara niskog raslinja, borove šume i neobrađenih maslinika, a zemaljskim snagama nepristupačan teren dodatno otežava gašenje požara koji zasad gase dva kanadera i jedna air traktor.

 

- Pokušavamo staviti požar pod kontrolu, ali puše nepogodan vjetar pa se vatra razvija. Kako je riječ o nepristupačnom terenu gdje nema puta, vatrogasci se nalaze na rubnim djelovima i oni ne mogu više od toga bez pomoći iz zraka - kazao je Milošević.

 

Raslinske kuće zasad su obranjene, no Milošević skreće pozornost kako su svi upoznati s možebitnom opasnošću. 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.