Datum objave: 04. Srpanj 2016

FOTO: 'Northern star' najveća svjetska charter jahta na mulu Krka

Stanko Ferić
Stanko Ferić

'Norhern star', jedna od najvećih charter jahti na svijetu čiji se najam plaća oko 720 000 dolara za tjedan dana, posjetila je Šibenik i provela dva dana na vezu uz mulo Krka.

 

Posjet ovog diva dugog 75,6 metara, teškog 2.200 tona kojeg pokreću dva motora od po 2.600 konjskih snaga, rijetka je prilika za uživanje u pogledu na jedno od najljepših svjetskih plovila tog tipa.

 

'Northern star' nije naime uobičajena charter jahta nego takozvana ekspedicijska jahta koja ne plovi uobičajenim rutama. Pripada malom broju brodova za odmor i uživanje koji osim po egzotičnim toplim morima plovi oko Grenlanda, Labradora i Novog Zelanda.

 

Golemu jahtu izgradili su kanadski vlasnici jedne od najvećih svjetskih privatnih ribarskih flota. Zanimljivo je da ova jahta koja ime rezervoar za gorivo od 260 000 litara troši samo 120 litara goriva na sat tako da može ploviti do najudaljenijih odredišta, a pri tome nudi maksimalni luksuz u stiliziranom ambijentu ladanjske kuće za samo 12 putnika.


Luke u koje svrati „Northern star“ naveliko se hvale podatkom da su postale odredištem te skupocjene jahte i da su zbog toga postale atraktivnijim odredištem na nautičkoj karti svijeta.
 

Iz kategorije: Vijesti