Datum objave: 02. Lipanj 2016

FOTO: Kad bi svi bili kao oni: pohvala i nagrade savjesnim vozačima i vozačicama

Šibenik News
Šibenik News

 

Akcija 'Dan ljubaznosti u prometu' provedena na šibenskim ulicama, u ponedjeljak, 31. svibnja, danas je dobila svoj epilog u Uredu gradonačelnika Šibenika, gdje su među najsavjesnijim vozačima i vozačicama podijeljne simbolične nagrade i priznanja.

 

Bio je to prvi put da se akcija provodila u Šibeniku, a inicijator je Odjel za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave Šibensko - kninske u suradnji s Turističkom zajednicom grada Šibenika i Prometno - tehničkom školom. 

 

- Željeli smo napraviti nešto novo u Šibeniku koji se nije pokazao najboljim u statistici što se tiče prometnih nesreća - kazao je Nikica Božić iz Odjela za sigurnost cestovnog prometa šibenske PU, dodajući da je nedavno istraživanje pokazalo kako se od ukupnog broja ispitanika tek trideset posto vozača zaustavi na pješačkom prijelazu i na taj način da prednost pješacima.

 

- Svi oni stali su na pješačkom prijelazu, ali su za razliku od ostalih to učinili s osmijehom i gestom ruke što je bio pokazatelj pješaku da slobodno može prijeći ulicu - kazao je Božić. 

 

Osim njega, nagrade zaslužnima podijelili su i direktor lokalnog TZ-a, Dino Karađole i dogradonačelnik Nikica Penđer koji je ustvrdio da je akcija, a naposljetku dodijela nagrada i priznanja dokaz da ono u što osobno vjeruje ima smisla, a to je da se ljubaznost uvijek isplati. 

 

Akcija 'Dan ljubaznosti u prometu' za cilj imala je ne samo potaknuti na međuosobnu ljubaznost između vozača i pješaka već i edukaciju što je posebno pohvalio Karađole.

 

- Ovo je akcija na incijativu naše Policijske uprave koju smo odmah prihvatili jer nam je cilj da se građani educiraju da budu tolerantniji i pristupačniji kako prema našim građanima tako i prema turistima kojih je sve više u našem gradu, a koji su i pješaci i vozači. Nadam se da će primjer nagrađenih slijedi i drugi - poručio je prvi čovjek šibenskog TZ-a. 

 

Dobitnici nagrada i priznanja izabrani su nasumično, pregledom rezultata koje su prikupljanjem informacija na prometnicama diljem grada od 10 do 14 sati donijeli učenici Prometno -č tehničke škole, a jedna od njih je  Anita Klisović. 

 

- Ja sam majka malog djeteta i moj sin kad izlazi na ulicu gleda lijevo i desno i nadam se da će svi ostali paziti u prometu i zbog turista koji su naviknuti na drugi standard u prometu - kazala je Anita. 

 

U sklopu akcije „ Dan ljubaznosti u prometu“ savjesnim vozačima danas su dodijeljena simbolična priznanja i nagrade: Žikici Stanojeviću, Miloradu Malenici, Luki Stančiću, Vici Ercegu, Aniti Klisović, Josipu Kosoru, Ljiljanu Ivankoviću, Anti Orloviću, Marici Spahiji i Zoranu Mikulandri

 

 

Iz kategorije: Vijesti