Datum objave: 07. Svibanj 2016

FOTO:Bajkerska fešta u Šibeniku u povodu 950. rođendana grada i 10 godina MK Galebi

Šibenik News
Šibenik News

Nakon što je jučer popodne i sinoć počelo okupljanje bajkera na najvećoj bajkerskoj fešti koja je ikada održana u Šibeniku, danas su počele moto svečanosti u povodu obilježavanja 950. obljetnice prvog spomena imena Šibenika u povijesnim izvorima i 10. obljetnice postojanja šibenskog Moto kluba „Galebi“.

 

Povod za okupljanje i druženje u Šibeniku je dolazak konvoja od 17 kamiona koji u Krešimirov grad, a zatim i Orašje dovoze humanitarnu pomoć za bolnice u oba grada te nekoliko obrazovnih i socijalnih institucija.

 

Pomoć su prikupili bajkeri iz Njemačke okupljeni oko udruge Biker Brummi Hilfe iz Bremena te međunarodne udruge Biker of Europe Charity e.V. čiji je član i hrvatska dobrotvorna bajkerska udruga Eurobiker Charity Croatia.

 

Nekoliko stotina ljubitelja motora koji su tijekom dana došli u Šibenik točno u 16 sati uputili su se na Martinsku gdje je Šime Strikoman snimio prigodnu bajkersku milenijsku fotografiju.

 

Nakon fotografiranja na Martinskoj, bajkeri su u velikom defileu prošli kroz Šibenik i zaputili se na plažu Rezalište u Brodarici gdje je za njih u bifeu No stress priređen domjenak s besplatnim grahom s kobasicama.

 

Velika fešta počinje večeras na prostoru TEF-a, a očekuje se da će lijepo vrijeme, dobro društvo i odlična glazba privući ne samo bajkere nego i Šibenčane koji vole dobru zabavu.

 

Organizator, MK „Galebi“ pobrinuo se i za druge moto atrakcije, natjecanja i zabavne igre.

 

Prvi dan šibenske fešte bajkera dobrotvora protekao je u sjajnoj atmosferi, a organizacija je bila besprijekorna.
 

Iz kategorije: Vijesti