Datum objave: 06. Svibanj 2016

FOTO: TEF kao Bikertown spreman čeka Biker Euro Tur 2016. Charity Transport

Šibenik News
Šibenik News

Prostor bivšeg TEF-a članovi MK „Galebi“ pretvaraju u Bikertown koji će sve do 11. svibnja biti poprište najvećeg bajkerske fešte koja je ikada održana u Šibeniku.

 

Sve pripreme teku prema planu pa će Šibenik spreman dočekati sudionike Biker Euro Tur 2016. Charity Transporta, koji u Šibenik konvojem od 17 kamiona dovoze golemu humanitarnu pomoć.

 

Riječ je o pomoći koju su prikupili bajkeri Europe okupljeni oko dobrotvornih bajkerskih udruga Biker Brummi Hilfe iz Bremena i Eurobiker Charity e.V. a koja zahvaljujući MK „Galebi“ i Eurobiker Charity Croatia dolazi u šibensku bolnicu, Centar za odgoj i obrazovanje „Šubićevac“ i šibenski „Cvjetni dom“ u povodu proislave 950. obljetnice prvog spomena imena Šibenik i 10. obljetnice postojanja šibenskog MK „Galebi“.


Pokrovitelji ove dobrotvorne akcije, jedne od najvećih koju je ikada organizirala neka sportska udruga, Parlament Europske unije, predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović i predsjednik njemačkog Bundestag, Michael Brand.


Konvoj od 17 šlepera i tri kombibusa duži od dva kilometra jutros je krenuo iz njemačkog grada Bremena prema Šibeniku. U njegovoj je pratnji nekoliko stotina bajkera iz Njemačke, Austrije i Švicarske, a kada uđe u Hrvatsku pridružit će im se i bajkeri iz svih krajeva Hrvatske te će zajedno doći u Šibenik koji će se pretvoriti u epicentar sudionika te jedinstvene dobrotvorne akcije.


Bajkerima dobrotvorima i njihovom Euro Tur 2016. Charity Transportu pridružio se Županijski radio Šibenik koji je organizirao mreža radijskih postaja na putu konvoja od Bremena do Šibenika te od Šibenika do Orašja kroz Njemačku, Austriju, Sloveniju, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. Pozivu da sudjeluju u radijskoj mreži i afirmiraju oideju humanosti i dobročinstva do sada je podržalo više od 30 radijskih postaja.

 

Konvoj Europe Euro Tur 2016. Charity Transport koji prevozi pomoć za bolnice, socijalne i humanitarne ustanove u Šibeniku i Orašju kreće se trasom Bremen – Hanover – Magdeburg – Leipzig – Regensburg – Passau – Garz – Maribor – Ptuj – Zagreb – Karlovac – Ogulin – Brinje – Otočac – Gospić – Zadar – Šibenik, a do Šibenika će prevaliti 1258 kilometara. Sve kamion u konvoju voze vozači volonteri bez ikakve naknade, a bajkeri koji ga prate sami podmiruju sve troškove.
 

Iz kategorije: Vijesti