Datum objave: 19. Travanj 2016

Gradu Šibeniku gotovo 50 tisuća eura za razvoj suradnje s Norveškom

Šibenik News
Šibenik News

Iz sredstava Bilateralnog fonda Kraljevine Norveške i Europskog gospodarskog prostora Gradu Šibeniku odobreno je dodatnih 48 160 eura za daljnji razvoj suradnje u području ribarstva, marikulture i pomorske industrije. Navedenim sredstvima pokriveno je 100 posto troškova svih aktivnosti vezanih uz projekt.

 

- Projekt je prijavljen s ciljem iskorištavanja prepoznatog potencijala Šibensko-kninske županije u području vezanim uz more i pomorstvo. Šibenskim tvrtkama i poduzetnicima iz navedenih sektora pružit će se prilika za stvaranje suradnje, razvoja tehnologije i širenja poslovanja s tvrtkama iz Norveške koje su svjetski lideri u poljima pomorske i ribarske industrije. U sklopu projekta bit će organizirana izlaganja šibenskih tvrtki i poslovni sastanci s vodećim norveškim tvrtkama u sklopu NOR-FISHING sajma, koji se održava u kolovozu 2016. - pojasnio je Matija Bumbak, pročelnik Odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika.

 

NOR-FISHING je jedan od vodećih svjetskih sajmova za ribarstvo i morske tehnologije s preko 15.000 posjeta i preko 500 izlagača iz 50 zemalja. Kroz projekt će se također organizirati i uzvratni posjet norveških tvrtki u Šibenik, te predstavljanje mogućnosti suradnje i širenja poslovanja na našem području.

 

Partneri koji će pomoći u organiziranju i povezivanju šibenskih i norveških poduzetnika na projektu su šibenska tvrtka CroNoMar – tvrtka s preko šest godina iskustva u povezivanju hrvatskih i norveških poslovnih subjekata i norveška tvrtka Global Maritime – tržišni lider u inženjerstvu, pomorskoj i ribarskoj industriji s preko 700 zaposlenika i uredima na pet kontinenata.
 

Iz kategorije: Vijesti