Datum objave: 05. Travanj 2016

Nevjerojatna priča o tome kako je spašen jedan šibenski život

Šibenik News
Šibenik News

U samo nekoliko sati subote spašena su čak tri života, a za to su zaslužni liječnici KB-a Merkur iz Zagreba. Na čelu dežurnog eksplantacijskog tima Merkura te je večeri bio doktor Pavo Kostopeč. Početak dežurstva bio je miran, no onda je u 20 sati tišinu bolničkog odjela prekinula zvonjava dežurnog telefona. To je značilo samo jedno - tu večer će biti posla.

 

Uhodana procedura


- Budite u ponoć u OB Zabok, pacijent će biti na stolu i možete početi s radom. S vama će biti i tim iz zabočke bolnice - rečeno je ekipi iz Merkura. Pripremili su se na dugu i iscrpljujuću noć i čekali.

- Krenuli smo oko 23 sata jer smo trebali neko vrijeme da stignemo do bolnice, kao i da se pripremimo za postupak. U Zaboku nas je dočekala domaća ekipa, a svi zajedno smo četiri sata radili na pripremi organa, njihovu vađenju i obradi. Nakon toga smo ih prevezli u Zagreb. Tamo je već bio spreman pacijent iz Šibenika, prvi na listi čekanja, kojem je oko 18 sati javljeno da krene prema bolnici - kaže Pavo Kostopeč, voditelj dežurnog eksplantacijskog tima, koji dodaje da je nakon toga njegov posao bio gotov, pa se vratio u dežurstvo.Članovi tima se javljaju i doznaju da je u Zaboku jedan muškarac teško stradao u prometnoj nesreći i nije mu bilo spasa. No, njegova je obitelj željela da organi preminulog muškarca spase nečiji život.

 

Cijelu priču pročitajte na stranici Jutarnjeg lista.

 

Naslovna fotografija: ilustracija

Iz kategorije: Vijesti