Datum objave: 18. Ožujak 2016

Podijeljene potvrde o završenoj edukaciji za skoro 100 šibenskih osnovaca i srednjoškolaca

Šibenik News
Šibenik News

 

Učenicima šibenskih osnovnih i srednjih škola, polaznicima radionica programiranja Tech Teens u okviru Urbanog centra Grada Šibenika danas su dodijeljene potvrde o završenoj edukaciji. Potvrde im je dodijelio pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Matija Bumbak.

 

„Ponosni smo što vas možemo pozdraviti u ovolikom broju; interes za radionice je zaista fascinantan, a posebno nam je drago što je cijela inicijativa prepoznata i izvan Šibenika, pa čujemo pitanja iz okolnih gradova kada će se nešto slično održati i kod njih. Mladim ljudima želimo omogućiti razvijanje svog potencijala u segmentima koji su cijenjeni i traženi na svjetskom tržištu, i omogućiti im to ovdje.“, rekao je pročelnik Matija Bumbak.
 

Današnjoj dodjeli potvrda u šibenskoj Gradskoj vijećnici nazočili su profesori i ravnatelji osnovnih i srednjih škola s područja grada Šibenika. Šestotjednu edukaciju završilo je 47 učenika, a bazirala se na osnovama programiranja, te na HTML-u CSS-u, 3D printing-u, MINECRAFT-u i Java Script-u. Cjelokupna edukacija koju je provodio IT stručnjak iz Chicaga Kieth Bradley održana je na engleskom jeziku.

 

Polaznici su imali priliku upoznati i programiranje u praksi; u okviru nastave posjetili su tvrđavu Barone i dodatno proširili iskustva korištenjem AR naočala i pametnog stola.

 

Inače, ukupno se prijavilo 95 učenika, mahom osnovaca, a upiti za novi set radionica, koje se planiraju u doglednom vremenu, još uvijek stižu.

Iz kategorije: Vijesti