Datum objave: 17. Ožujak 2016

Karamarko u TLM-u pohvalio obnovu proizvodnje i najavio istragu o novčanim malverzacijama u zadnjih 5 godina

Šibenik News
Šibenik News

 

Obnova proizvodnje u šibenskom TLM-u koja se upravo priprema, nakon što je tvrtku preuzeo slovenski Impol, dokaz je da Hrvatska može razvijati vlastitu industrijsku proizvodnju kao i proizvodnju hrane i turizam, izjavio je Tomislav Karamarko, potpredsjednik Hrvatske vlade, nakon što je danas u pratnji Tomaža Smolara, direktora firme Impol TLM, župana Gorana Pauka i gradonačelnika Željka Burića obišao pogon valjaonica koji trenutno zapošljava 208 radnika.

 

"TLM je simbol Šibenika i zaista mi je drago što se ovdje pokreće proizvodnja i otvaraju nova mjesta što nam je najvažnije", istaknuo je Karamarko.

 

Po riječima Tomaža u TLM su iz Mostara stigle prve količine sirovine a prvi proizvodi iz valjaonica naći će se na tržištu već travnju ove godine. Kada počnu proizvoditi punim kapacitetom ukupno će zapošljavati oko 400 radnika.

 

Ozren Matijaševi, predsjednik Hrvatskog sindikata metalaca, podnio je danas kaznenu prijavu državnom odvjetništvu zbog sumnje da je od 2009. do 2014. godine država u TLM-u oštećena za više od 30 milijuna kuna.

 

Tomislav Karamarko je odgovarajući na novinarsko pitanje o tomu kazao da očekuje da se to istraži i utvrdi prava istina.

Iz kategorije: Vijesti