Datum objave: 11. Veljača 2016

Razvojnoj agenciji iz EU projekata dodijeljeno preko milijun kuna za uređenje centra AluTech

Šibenik News
Šibenik News

 

Iz Fonda za sufinanciranje EU projekata na lokalnoj i regionalnoj razini Razvojnoj agenciji Šibensko – kninske županije dodijeljeno je oko 1,25 milijuna kuna za sufinanciranje projekta uređenja i opremanja Razvojno-inovacijskog centra AluTech u Šibeniku. Kako se na projektu radi još od 2013. godine, dobivenim sredstvima Agencija će vratiti Županiji 932,3 tisuće kuna.

Razvojna agencija je uredila i opremila 800 četvornih metara prostora u istočnom krilu iNavis centra u Mandalini. U sklopu centra opremljen je i laboratorij od 132 četvorna metra, prototipna radionica, konstrukcijski biro, te izložbeni prostor inovatora. Uređena je i edukacijska dvorana te uredski prostori Razvojne agencije.

U laboratoriju se sada nalaze uređaji za mehanička ispitivanja, uređaji za pripremu uzoraka, oprema za elektrokemijska i nerazorna ispitivanja, te metalografski mikroskop ukupne vrijednosti oko 115 tisuća eura.

U centru je u tijeku opremanje konstrukcijskog biroa 3D opremom – softvera za 3D konstruiranje, printera i 3D skenera procijenjene vrijednosti oko 90 tisuća eura. Na projektu trenutno radi petero djelatnika agencije, od kojih i dvoje mladih inženjera kemije i strojarstva koji će se putem specijaliziranih edukacija unutar projekta i dalje usavršavati u svojim područjima djelovanja.

Predviđeno je da se uz uređenje i opremanje Razvojno-inovacijskog centra, uspostavi i mreža za podršku malim i srednjim poduzećima i inovatorima u razvoju finalnih proizvoda. Agencija će im prutžiti i podršku u komercijalizaciji proizvoda i poboljšanju mogućnosti za prihvat ulaganja.
 

 

Iz kategorije: Vijesti