Datum objave: 28. Prosinac 2015

Poletjeli Anđeli dobrote; pjevaju po kućama blagdanske pjesme i skupljaju pomoć za vršnjake u Africi

Stanko Ferić
Stanko Ferić

 

Jutros u 9:30 poletjeli su šibenski anđeli dobrote, djeca iz župe Presvetog Srca Isusova, koja pod imenom „Pjevači betlehemske zvijezde“ posjećuju domove svojih župljana, pjevaju domaćinima tradicionalne blagdanske pjesme i prikupljaju pomoć za školovanje svojih siromašnih i gladnih vršnjaka u Africi. Ove će godine „Pjevači betlehemske zvijezde“ posjetiti gotovo 500 obitelji u župi Presvetog Srca Isusova koje su pristale primiti ih i sudjelovati u ovoj lijepoj plemenitoj humanitarnoj akciji.

Do sada su „Pjevači Betlehemske zvijezde“ prikupili veliku i dragocjenu pomoć za školovanju blizu 150 svojih afričkih vršnjaka. Ove se godine, kao i prošle, za sudjelovanje u ovoj misiji prijavilo sedamdesetak djevojčica i dječaka, ali je odaziv obitelji veći pa se očekuje da će i pomoć biti izdašnija.

Iako se župa Presvetog Srca Isusova ne ističe po bogatstvu svojih župljana oni su u Hrvatskoj u samom vrhu u humanitarnom djelovanju. Zahvaljujući njihovim novčanim darovima ova župa školuje siromašnu djecu u Africi, koja bez te pomoći nikad ne bi naučili ni čitati ni pisati. Školovanje osmoškolca u Misijskim krajevima godišnje košta 100 eura, a srednjoškolca 150.

„Pomažući svojim gladnim i siromašnim vršnjacima naša djeca čine dobro djelo, ali istovremeno obogaćuju sama sebe, svoje obitelji i cijelu našu zajednicu, - kazao nam je župnika župe Presvetog Srca Isusova don Tomislav Puljić, - Najveća vrijednost cijelog ovog projekta je što se naša djeca odgajaju u duhu dobrote, altruizma i elementarne ljudske solidarnosti. To što uče kako je dobro činiti dobro ne može se mjeriti materijalnim vrijednostima, a činjenica da u ovoj misiji sudjeluju s radošću i veseljem svemu daje jednu duboku ljudsku i duhovnu dimenziju. Radostan sam i ponosan na sve moje pjevače Betlehemske zvijezde i na sve moje župljane koji će im danas i sutra otvoriti vrata svojih domova i svoja srca.“

Oni su su zbor župe Presvetog srca Isusova koju predvodi don Tomislav Puljić. To su djeca osnovnih škola koja pripadaju toj župi i svojom će pjesmom ući u domove oko 500 obitelji koje su se prijavile da bi pustile djecu u kuće i donirale novčani prilog za pomoć djeci u Africi, poglavito za njihovo školovanje.

"Školovanje djece za osnovne škole u Africi košta oko 100 eura. To je mali novac u usporedbi s onim na što ga mi na sjevernoj polutci potrošimo. Pa toliko mjesečno potrošimo za običnu kavu, a nekome može značiti život", rekao je don Tomislav Puljić.

Pjesma Pjevača Betlehemske zvijezde osim što prikuplja vrijedne donacije uvijek u srce dirne one u čijim domovima djeca pjevaju. A djeca iz župe Presvetog srca Isusova svjesna koje su razlike između njih i njihovih vršnjaka u Africi.

"Mi ovdje imamo sve, a uvijek tražimo još. Tamo djeca nemaju gotovo ništa i trebamo im svi pomoći da žive i školuju se baš kako mi to radimo ovdje", rekla je djevojčica Nola Lozić.

"Pjevači betlehemske zvijezde" obitelji u župi Presvetog Srca Isusova posjećivat će danas i sutra tijekom cijelog dana prema dogovorenom rasporedu i terminima no u akciju se može uključiti svatko tko želi pomoći djeci Afrike što su mnogi Šibenčani već učinili uoči Božića.

Iz kategorije: Vijesti