Datum objave: 22. Prosinac 2015

Prihvaćen proračun Grada Šibenika za 2016. Plaža na Brodarici najvažniji razvojni projekt

Stanko Ferić
Stanko Ferić

 

Bez većih nesuglasica i sporenja s tek šest formalno suzdržanih glasova Gradsko Vijeće Grada Šibenika usvojilo je proračun za 2016. godinu zajedno s projekcijom za 2017. godinu. Temeljni projekt aktualne gradske uprave na čelu s gradonačelnikom dr. Željkom Burićem, uređenje plaže na Brodarici dobio je nepodijeljenu podršku svih vijećnika kao osobito vrijedan, važan i potreban. Nešto više rasprave bilo je o plaćama zaposlenika u gradskoj upravi, povećanju izdataka za reprezentaciju, promidžbu, informiranje i putne troškove te još nekim stavkama koje su zahtijevale dodatna obrazloženja poput pitanja aktiviranja prostora TEF-a, gradskim jamstava za neke kreditne obveze.

Gradonačelnik Burić je ocijenio da proračun za 2016. godinu odražava razvojni kontinuitet te da je u cijelosti u funkciji napretka i razvitka Šibenika. Na primjedbu da je proračun formiran politički u svrhu predizborne promidžbe, dr. Burić je odgovorio da je to točno ukoliko je ispunjavanje danih obećanja, ostvarivanje zacrtanih projekata i ostvarivanje planiranog, predizborna promidžba.

Proračun za 2016. godini na razini je proračuna iz 2015. godine uz napomenu da pri njegovoj izradi gradska uprava nije imala sve potrebne elemente budući da još nije donijet proračun na državnoj razini, a nisu poznate ni neke bitne odluke koje će imati bitan utjecaj na proračunske prihode svih jedinica lokalne samouprave u Šibeniku pa tako i Grada Šibenika. 

Iz kategorije: Vijesti