Datum objave: 21. Prosinac 2015

Počinje akcija Mir i dobro; policija najavljuje kontrole upotrebe pirotehničkih sredstava

Šibenik News
Šibenik News

 

Danas se u Uredu gradonačelnika sastao Odbor za prevenciju kriminaliteta te su odrađene točke dnevnog reda vezane uz stanje sigurnosti i provedbu akcije Mir i dobro, kojom se tradicionalno u blagdanskom razdoblju pojačavaju mjere sigurnosti.

Načelnik Policijske uprave Šibensko- kninske Ivica Kostanić godinu na izmaku ocijenio je mirnom i sigurnom uz, na žalost, još uvijek velik broj smrtno stradalih osoba na cestama. Kao glavni razlozi prometnih nesreća, unatoč upozorenjima i brojnim kampanjama, navode se alkohol i brzina, odnosno neodgovornost pojedinaca za vlastiti i za tuđi život.

„ U predblagdanskom razdoblju tradicionalno provodimo akciju Mir i dobro, te će se maksimalno pojačati policijske patrole, osobito na mjestima gdje se najavljuju okupljanja i gdje je veća mogućnost uporabe pirotehničkih sredstava.“, rekao je Kostanić, dodajući da su u prošloj godini zabilježena tri slučaja ozljeda djece zbog nestručnog rukovanja pirotehnikom.

„Zaštićeni smo i u kontekstu povećanih globalnih prijetnji terorističkim aktivnostima, djelujemo preventivno i do sada nije bilo nikakvih slučajeva koji bi ugrozili sigurnost naše zemlje.“, dodao je Kostanić.

„ Sa zadovoljstvom mogu treći da je Šibenik miran grad te pohvaliti suradnju lokalne samouprave i policije kad se ukažu situacije i potrebe za dodatnim djelovanjem. Izgredi pojedinaca koji u kontinuitetu devastiraju određene gradske lokacije ne ugrožavaju cjelokupnu sliku našeg urednog grada, a vjerujem i da ćemo takvim postupanjima stati u kraj ugrađivanjem video nadzora.“, rekao je predsjednik Odbora gradonačelnik Željko Burić.

Na današnjoj 5. sjednici Odbora za prevenciju kriminaliteta razgovaralo se i o sigurnosti djece u prometu, osobito u blizini osnovnih škola gdje su nužne pojačane mjere opreza i usporivači prometa te dodatna osvjetljenja lokacija na kojima se kreću djeca.
 

Iz kategorije: Vijesti