Datum objave: 19. Studeni 2015

Novi vic u gradu: Doša Šibenčanin u HZZO poslat' paket za Zagreb

Šibenik News
Šibenik News

 

Čak nije vic, nego istina, a kao anegdotu nam je ispričala voditeljica Područne službe Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, Anita Kodžoman Škugor čiji se ured od prošlog četvrtka nalazi u zgradi dobro poznate šibenske stare pošte. Ne samo ured voditeljice koji je na gornjem katu, nego i šalteri sa službenicima, te sve vjerno podsjeća na prostor koji je nekad bio Pošta. I tako su građani otkako je HZZO otvorio vrata stare pošte u stvari pomislili kako se Pošta vratila u staru zgradu.

„Istina je. Ispričala mi je jedna službenica kroz smijeh da naš sugrađanin nije znao da smo se mi smjestili u staru poštu pa je na šalteru priupitao može li za Zagreb poslati paket. Nije čovjek znao, eto nas je to malo nasmijalo, ali smo mu ljubazno objasnili da su poslovnice Hrvatske pošte na drugim lokacijama, a ovdje je privremeno HZZO“, ispričala je voditeljica područne službe.

HZZO će ovdje ostati nekoliko mjeseci, dok se ne do kraja ne renoviraju njihove prostorije. U dvorištu koje vodi do ureda voditeljice i dalje se servisiraju poštarski mopedi. Zanimalo nas je kako je baš HZZO dobio privilegiju koristiti zgradu, jednu od ljepših ostvarenja šibenske arhitekture.

„Zatražili smo od Hrvatske pošte zgradu u zakup, oni su to prihvatili, sve je ovjereno kod javnog bilježnika i u poznatoj staroj pošti ostajemo najviše pet mjeseci dok se naše prostorije ne renoviraju“, dodaje voditeljica Kodžoman Škugor Ugovor o najmu s HP-om mogu prekinuti i ranije ako HZZO bude ranije obnovljen. Cijena najma, pogađate, poslovna je tajna. A do tad, pazite da baš vi ne budete novi lik novog gradskog vica, doduše prema istinitom događaju, „Doša Šibenčanin u HZZO poslat paket za Zagreb.

Iz kategorije: Vijesti