Datum objave: 17. Studeni 2015

Radnici TLM-a sami pokrenuli stečaj vlastite tvrtke: Od Trgovačkog suda traže da djeluje odmah

Šibenik News
Šibenik News

 

Radnici TLM- a predali su Trgovačkom sudu fasciklu punu potpisa, te od suda traže da odmah pokrene stečaj njihove tvrtke. Od odbijanja predstečajne nagodbe prošlo je mjesec i po dana, te su se za to vrijeme potraživanja radnika za plaćama uvećala za dodatnih deset milijuna kuna.

„Predsjednica nagodbenog vijeća Svetlana Lazarević od odbijanja predstečajne nagodbe nije napravila ništa, a trebala je u roku od amo osam dana od odbijanja zatražiti stečaj tvrtke. Izgubljeno je dosta vremena, a ukoliko potencijalni investitor tvrtka IMPOL odustane od TLM- a, Svetlanu Lazarević smatrat ćemo direktno odgovornom što će se radnici naći na ulici“, rekao je ogorčeni predsjednik Hrvatske udruge radničkih sindikata, Ozren Matijašević.
Pokretanje stečaja traže na osnovu tri neisplaćene plaće. Radi se o radnicima bivše Valjaonice, a stečaj ne pokreću, tvrde čelnici sindikata, da bi sami sebe izbacili na ulicu, nego s nadom da će ako se stvari vrate na početak ipak dobiti nadu u bolje sutra.
„Stečaj je pokrenut da bi se pokrenulo nešto. Ovo vrijeme je nada da će se ipak pronaći netko tko će oporaviti TLM, te sačuvati radna mjesta“, rekao je predsjednik Hrvatskog sindikata metalaca.
 

Iz kategorije: Vijesti