Sidebar Menu

Datum objave: 06. Studeni 2015

FOTO Uvala Vrnaža – šibensku Pepeljugu grad i županija pretvaraju u princezu

Stanko Ferić
Stanko Ferić

 

Šibensko – kninska županija, Grad Šibenik i Županijska lučka uprava obavili su sve potrebne pripreme za pretvaranje zapuštene uvale Vrnaže u novi ukras Šibenika – prostranu, modernu i funkcionalnu komunalnu lučicu, odnosno luku otvorenu za javni promet lokalnog značaja. Projekt komunalne luke danas su u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića javnosti predstavili župan Goran Pauk i gradonačelnik Šibenika Željko Burić. Naglasili su da uređenje Vrnaže i izgradnja komunalne luke spadaju među projekte koje su obećali na prošlim lokalnim izborima te izrazili zadovoljstvo što s tim projektom kreću barem godinu dana ranije nego što su planirali. Izgradnja komunalne luke u Vrnaži koštat će oko 38 milijuna kuna. Novac za tu veliku i vrijednu investiciju osiguran je u proračunima Grada Šibenika, Šibensko – kninske županije i Županijske lučke uprave. Trenutno je u tijeku izrada procjene utjecaja luke na okoliš, a raspisan je i natječaj za izvođača radova na prvoj fazi njene izgradnje. projekt će biti ostvaren u cijelosti kroz šest faza s tim da će u prvoj, koja je na neki način urgentna, biti uređena južna obala uvale Vrnaža, odnosno sjeverna obala poluotoka Mandaline gdje su mještani izgubili svoje rive i vezove tijekom izgradnje prometnice do hotela D-marin.

Pauk i Burić nisu krili zadovoljstvo što su Grad, Županija i Županijska lučka uprava uspjeli učinkovitom koordinacijom riješiti praktično sve poslove i pribaviti svu dokumentaciju koja prethodi gradnji te, što je presudno, osigurati novac za gradnju komunalne luke.
Na današnjoj konferenciji za novinare prikazana je animirana simulacija budućeg izgleda Vrnaže u kojoj je zorno pokazano kako će se šibenska Pepeljuga, zapuštena i prekrcana Vrnaža, pretvarati, bez pretjerivanja, u pravu princezu koja će biti istinski ukras Šibenika.
Prva faza izgradnje komunalne luke u Vrnaži počinje čim bude izabran izvođač radova, a koštat će oko deset milijuna kuna. Buduća komunalna luka imat će oko 600 vezova i svu potrebnu infrastrukturu.  

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam