Datum objave: 05. Studeni 2015

Radovi na sustavu odvodnje otpadnih voda u Ražinama i Podsolarskom završit će u rujnu 2016. godine

Šibenik News
Šibenik News

 

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić i direktor Vodovoda i odvodnje d.o.o.Šibenik, Miho Mioč, obišli u jutros gradilište na kojem su u tijeku radovi na projektu izgradnje sustava odvodnje otpadnih voda jugoistočnog dijela grada Šibenika.

"Radovi teku prema planu i do danas je realizirano cca 60 % ugovorenih radova. Početak rujna 2016.g. planirani je rok završetka radova koji su preduvjet za spajanje Brodarice, Krapnja i Jadrtovca na sustav odvodnje.“, kazao je direktor Vodovoda i odvodnje d.o.o. Miho Mioč, dodavši da će radovi obuhvatiti i uređenje komunalne infrastrukture na ovom prostoru gdje su zadnji put prometnice asfaltirane 1992.g.

„Mješoviti kolektor 'Dalmare'-c.s.'Mandalina', crpne stanice 'Ražine' i tlačni cjevovodi do uređaja su u cijelosti izgrađeni, obavljeni su tehnički pregledi i ishodovane uporabne dozvole. Trenutno se izvode radovi na spoju poslovne zone 'Podi' te u naseljima Ražine, Ražine Donje i Podsolarsko. ", rekao je tehnički direktor Vodovoda i odvodnje d.o.o. Željko Štrkalj.

„ Završetkom radova na potezu Ražine i Ražine Donje započinje komunalno uređenje ovog prostora, što će obuhvatiti izgled ulica, nogostupe, javnu rasvjetu i sve ono što jedno gradsko naselje podrazumijeva. Otvara se i put realizacije komunalne infrastrukture u Brodarici, gdje su stanovnici često s razumljivim nepovjerenjem doživljavali najave i planove koji se ovim projektom ostvaruju. Uređenjem plaže Rezalište za koju smo osigurali sredstva u proračunu za narednu godinu te spojem sa zonom Podsolarsko ovaj prostor će konačno dobiti urbani izgled kakav zaslužuje.“, rekao je gradonačelnik Željko Burić.

Od 2010. godine Vodovod i odvodnja d.o.o. Šibenik sustavno radi na pripremi i izgradnji sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda, te poboljšanja vodoopskrbnog sustava aglomeracije Šibenik.
Realizacija ovog plana zamišljena je kroz dvije projektne faze:

I FAZA podrazumijeva izgradnju kanalizacijskog sustava naselja Ražine Donje i Ražine i Podsolarskog, spajanje poslovne zone Podi na gradski kanalizacijski sustav, izgradnju centralne crpne stanice 'Ražine', izgradnju tlačnih cjevovoda do uređaja za pročišćavanje otpadnih voda te izgradnju mješovitog kanalizacijskog kolektora 'Dalmare'-c.s.'Mandalina'. izgradnja ovog dijela sustava odvija se prema odluci Vlade RH, po Ugovoru o kreditu koji je Vodovod Šibenik sklopio s EBRD-om na iznos od 10 milijuna eura.
II FAZA podrazumijeva izgradnju II faze Uređaja za pročišćavanje otpadnih voda (biološko pročišćavanje) te zbrinjavanje mulja nastalog nakon biološkog pročišćavanja, kao i izgradnju kanalizacijskog sustava naselja Brodarica, Krapanj, Jadrtovac i Zablaće. Ukupna vrijednost svih objekata II faze procjenjuje se na 283 milijuna kn i u cijelosti se aplicira za sufinanciranje sredstvima strukturnih fondova EU.
 

Iz kategorije: Vijesti