Datum objave: 27. Listopad 2015

Burić obišao radove na bivšem kinu Odeon i najavio izgradnju polivalentne dvorane ali ne i kad

Šibenik News
Šibenik News

 

Gradonačelnik Željko Burić sa suradnicima obišao je jutros gradilište kina Odeon gdje su u tijeku radovi na III. fazi uređenja objekta.

„Nakon uređenja pročelja i stolarije, te sanacije terasne ploče, odnosno ove III. faze uređenja, slijedi nam financijski najzahtjevniji dio projekta, a to je unutarnje uređenje i opremanje polivalentne dvorane. Ukupna investicija uređenja kina Odeon je 13 milijuna kuna, zbog čega se i išlo s faznim uređenjem objekta. Šibenik treba dvoranu za sadržaje koji su podrška kazališnoj i kino djelatnosti, prostor za mlade, ali i kongresni centar kao dio turističke infrastrukture.“, kazao je tijekom obilaska gradonačelnik Burić.

Tvrtke: INOVATOR d.o.o. i HIS d.o.o. izvode radove na III. fazi uređenja nekadašnjeg kina Odeon, te će biti uređeno pročelje objekta, vanjski fasadni slojevi, te vanjska stolarija ukupne vrijednosti 1.202.067,76 kn. Uz pomoć Ministarstva kulture kino Odeon se uređuje fazno.

Da podsjetimo, nakon što na prvi natječaj nije pristigla niti jedna ponuda, Grad Šibenik ponovno je raspisao otvoreni postupak javne nabave male vrijednosti za III. fazu uređenja bivšeg kina Odeon, te kao izvođače radova odabrao tvrtke INOVATOR d.o.o. i HIS d.o.o. Temeljem potpisanog ugovora, rok za izvođenje radova je 60 kalendarskih dana od dana potpisa ugovora, a cijena radova iznosi 961.654,21 kuna, odnosno sveukupno s PDV-om 1.202.067,76 kn.

U ranijim fazama su odrađeni mehanički i ručni iskopi materijala oko temeljnih stupova do dubine postojećih temelja, ugrađena je i armatura te je postavljena oplata za proširenje temelja. Uz hidrodinamičku pripremu stupova postavljen je i novi beton.
Inače, bivša dvorana kina Odeon projekt je stavljanja u funkciju polivalentne dvorane namijenjene održavanju kino i kazališnih predstava, kulturno-glazbenih događanja; od predstava, preko kino-projekcija, do održavanja konferencija i kongresa.

Ukupna vrijednost projekta je 11-12 milijuna kuna koje su podijeljene u faze po godinama sukladno osiguranim sredstvima Proračuna Grada Šibenika i Ministarstva kulture, a ove, 2015. godine Grad Šibenik je osigurao 1,2 milijuna kuna, a Ministarstvo kulture 700.000,00 kuna
 

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: