Datum objave: 20. Listopad 2015

Vozači oprez! Policija sutra ciljano kontrolira korištenje sigurnosnog pojasa i zaštitne kacige u prometu

Šibenik News
Šibenik News

 

Radi zaustavljanja nepovoljnog trenda stanja sigurnosti u cestovnom prometu, a posebno s ciljem smanjenja broja i posljedica prometnih nesreća čiji je uzrok nekorištenje sigurnosnog pojasa i zaštitne kacige, sutra će se na području cijele Policijske uprave provoditi ciljana akcija usmjerena na ovu vrstu prekršaja u prometu.

Prošli mjesec na našem području od 9 vozača osobnog automobila koji su u prometnim nesrećama teže ozlijeđeni, njih 3 su koristila sigurnosni pojas, a od 21 lakše ozlijeđenih vozača, njih 13 je koristilo sigurnosni pojas. Nadalje od 3 putnika u osobnom vozilu koji su teže ozlijeđeni njih 2 je koristilo sigurnosni pojas, dok je od 9 lakše ozlijeđenih u vozilu 8 koristilo sigurnosni pojas.

Međutim, ovakvo prvenstveno i ciljano postupanje policije u odnosu na promet je dovelo i do zadovoljavajućih pokazatelja u odnosu na korištenje zaštitnih kaciga, pa je tako u proteklom mjesecu zabilježena prometna nesreća u kojoj je 1 vozač motocikla poginuo, a tom prilikom je koristio zaštitnu kacigu, 4 vozača mopeda i motocikla koji su teže ozlijeđeni su koristila zaštitnu kacigu, a od 5 vozača motocikla i mopeda koji su lakše ozlijeđeni, njih 4 je koristilo zaštitnu kacigu. Osim toga 4 putnika na mopedu i motociklu koji su teže ozlijeđeni, njih 3 je koristilo zaštitnu kacigu, a 3 lakše ozlijeđena putnika na motociklu su također koristila zaštitnu kacigu.

S obzirom na negativan trend stanja sigurnosti cestovnog prometa upozoravamo sve, a posebno mlade vozače da poštuju prometne propise i ograničenja brzine, ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga, da koriste sigurnosne pojaseve i zaštitne kacige i tako znatno smanje vjerojatnost nastanka prometnih nesreća koje za posljedicu imaju tragična stradavanja, javljaju iz PU Šibensko-kninske.

Iz kategorije: Vijesti