Datum objave: 15. Listopad 2015

Gradonačelnik Burić obišao jutros dijelove grada koje je najviše pogodila sinoćnja kišna poplava

Šibenik News
Šibenik News

 

Gradonačelnik Željko Burić sa suradnicima obišao je danas kritična mjesta na javnim gradskim površinama i u objektima gdje je nevrijeme uzrokovalo materijalne štete. Oborinski val sinoć se obrušio na šibenske ulice, a nezapamćena količina oborina prouzrokovala je plavljenja objekata i velike pješčane nanose na ulicama.

„Za pretpostaviti je da su uzroci plavljenja prostorija Gradske knjižnice otvoreni putovi i nedovršeni projekti na prostorima oko knjižnice, gdje se voda sakuplja i vrši pritisak na zgradu. Angažirat ćemo građevinske stručnjake da ispitaju problem i pri realizaciji projekta rekonstrukcije Poljane i gradnje podzemnih garaža, uklopit ćemo i trajno rješenje ovog problema.“, rekao je gradonačelnik Željko Burić.

Ravnatelj Gradske knjižnice Jurja Šižgorića Vilijam Lakić kazao je da su se u prostor knjižnice i ranije događale manje poplave, a ovaj put je uslijed vodenog nanosa puknula staklena stjenka koja je prostor štitila te su posljedice ne samo šteta na objektu, već i na knjižničnoj građi.

Gradonačelnik je obišao i ulicu Put Gimnazije na Vanjskom gdje je sinoćnja vodena bujica s tla odlijepila kamene kocke. Sazvan je žurni sastanak gradskih službi gdje će biti izneseni prijedlozi potpune rekonstrukcije ulice, na kojoj je popločavanje kamenim kockama pokazalo manjkavosti.

Manje štete evidentirane su i na drugim javnim gradskim površinama te se bilježe i oštećenja javne rasvjete. Gradske službe Upravnog odjela za komunalne djelatnosti od sinoć su na terenu te izvršavaju evidenciju oštećenja, na osnovu koje će se raditi plan sanacije.
 

Iz kategorije: Vijesti