Datum objave: 14. Listopad 2015

Policija predstavila aplikaciju preko koje im možete slati slike i videa s mjesta događaja

Šibenik News
Šibenik News

 

Aplikaciju za dojave građana, u sklopu projekta e-Sigurnost (e-Policija) koji se stavlja u funkciju od sutra, 15. listopada predstavili su danas na konferenciji za novinare u PU šibensko – kninskoj Joško Mamić, voditelj Operativno komunikacijskog centra policije i Vicko Slavica, voditelj Odjela za tehniku.

Kao bitno istaknuto je da je aplikacija za građane, kao jedan od vanjskih izvora saznanja o nekom događaju preko koje se građanima omogućava dostava video i foto snimke s mjesta događaja načinjene mobitelom ili sličnim uređajem, a može se koristiti instaliranjem aplikacije na svoje mobilne uređaje.
Aplikaciju za svoj pametni telefon svaki građanin može skinuti sa sljedećih linkova:

- Android
https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.span.devosijek.mup

- Windows
https://www.microsoft.com/hr-hr/store/apps/policija-sigurnost-i-povjerenje/9nblggh5z7w1

- Apple
https://itunes.apple.com/hr/app/policija-sigurnost-i-povjerenje/id1042609294?mt=8

Upute za korištenje vidljive su u samoj aplikaciji, a ovakav način dojava funkcionira tako da građanin pametnim telefonom fotografira događaj (poželjno je da geografske koordinate budu uključene), zatim snimku šalje na centralni portal MUP-a RH, kada uz fotografiju može poslati i komentar/opis događaja. Policijski službenici koji pregledavaju dostavljeno mogu ostvariti interakciju s pošiljateljem koja je potpuno anonimna, a potom voditelji operativnog dežurstva u svakom OKCP-u preko portala IS MUP-a pristupa tim dojavama i odmah procjenjuje i odlučuje da li je potrebno žurno postupanje policije.

Na kraju je naglašena funkcija ove aplikacije za građane, jer ovakav sistem proširenje mogućnosti upućivanja dojava policiji što uvelike doprinosi radu policije, a u konačnici i razini opće sigurnosti.

Iz kategorije: Vijesti