Datum objave: 28. Rujan 2015

Pogledajte kako izgleda novi električni automobil Gradskog parkinga

Šibenik News
Šibenik News

 

Tvrtka Gradski parking d.o.o. je među prvima u Šibeniku postala ponosni vlasnik potpuno novog električnog automobila E-UP! Ukupne je vrijednosti 150 tisuća kuna, od kojih je 60 tisuća kuna sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša kroz projekt poticanja nabave električnih i hibridnih vozila.
Kupnjom električnog vozila, Gradski parking se svrstava uz bok vodećim hrvatskim tvrtkama koje promoviraju održivi razvoj i društveno odgovorno poslovanje.
Za nabavku smo se odlučili iz ekoloških, ali i vrlo praktičnih razloga. Električno vozilo se, naime, može puniti na običnoj šuko utičnici, te na električnom brzom punjaču kakav se nalazi u krugu Tehničke škole u Šibeniku.
Ovakav automobil u potpunosti zadovoljava sve naše operativne potrebe, uz minimalne troškove i bez negativnog utjecaja na okoliš.
Električni automobil idealan je automobil za urbane sredine mediteranskog tipa poput Šibenika. Svojim karakteristikama pozitivno utječe na kvalitetu života u gradskoj jezgri. Potpuno je nečujan i ne stvara zagađenje bukom. Ne emitira CO2 u atmosferu, odnosno ni na koji način ne zagađuje zrak. Njegova potrošnja, mjereno u kunama, je 10-ak puta manja u usporedbi sa sličnim automobilima na fosilna goriva. To znači da će vremenom isplatiti ulaganje Gradskog parkinga.
Svojim dimenzijama omogućava brzo i jednostavno pronalaženje parkirnog mjesta.
Električni automobili, inače, ulaze na velika vrata u našu svakodnevicu. Poticanje razvoja i prodaje električnih i hibridnih vozila jedna je od važnijih odrednica EU u nastojanjima smanjenja emisije CO2 u atmosferu.

Iz kategorije: Vijesti