Sidebar Menu

Datum objave: 25. Rujan 2015

FOTO Mihovile sveti daj raširi krila da bi djeca Šibenika grada sretna bila!

Stanko Ferić
Stanko Ferić

 

Šibenik svoj dan i blagdan svog zaštitnika sv. Mihovila ove godine slavi punih osam dana. Svečanosti su počele još u ponedjeljak 21. rujna misom u crkvi sv. Lovre posvećenom službenici Božjoj majci Klari Žižić, a zahuktale su se danas. Jutros je u katedrali sv Jakova održana misa zadušnica za poginule i preminule hrvatske policajce, a grad su preplavila djeca iz gradskih dječjih vrtića koja su na gradskim trgovima igrala vesele igre, plesala, pjevala i zidala šibenske bedeme. Djevojčice i dječaci bili su odjeveni u odjeću šibenskih težaka, ali i dama, a program kojeg su organizirali imao je neobično lijepo ime „Mihovile sveti daj raširi krila, da bi djeca Šibenika grada još sretnija bila!“. U isto vrijeme program pod nazivom „Koliko volim i poznajem svoj grad“ imala su djeca iz dječjih vrtića „Žižula“ u Ražinama, Njivicama, na Meterizama te u Mandalini i Sitnom Donjem. Tako su organizirane izložbe dječjih radova na temu Šibenika i sv. Mihovila, sportska natjecanja i edukativne radionice.

Zahvaljujući klincima i klincezama iz šibenskih dječjih vrtića Šibenik je danas vrio i zujao kao košnica. Ljepše čestitke za predstojeći spomendan i blagdan svog nebeskog zaštitnika Šibenik nije mogao poželjeti.  

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam