Datum objave: 18. Rujan 2015

Tjedan otvorenih vrata u šibenskoj policiji - cilj je da djeca prihvate policajca kao prijatelja-pomagača

Šibenik News
Šibenik News

 

Povodom Dana policije, 29. rujna, PU Šibensko-kninska će u vremenu od 21. do 24. rujna organizirati „Tjedan otvorenih vrata“ za djecu predškolske dobi. Tako će se kroz upoznavanje djece s načinom i djelokrugom rada policije uvelike doprinijeti da djeca u što ranijoj dobi prihvate policajca kao „prijatelja-pomagača“, a što je jedan je od bitnih preduvjeta za kasniji pozitivan stav pojedinca o policiji.

Ovom prilikom će djeca predškolske dobi u prostorijama policije, uz neposredan kontakt s policijskim službenicima prilagođen njihovoj dobi, usvojiti znanja o ulozi policije kao službe u zaštiti građana. Osim toga, djeci će se prilikom ovog posjeta, između ostaloga posebno skrenuti pozornost što napraviti u slučajevima pronalaska nepoznatih i na prvi pogled interesantnih predmeta, a posebno u slučajevima pronalaska oružja i streljiva ili u slučaju zatjecanja u društvu nepoznatih osoba, kao i o učenju osnovama pravila ponašanja u prometu.

Tjedan otvorenih vrata počinje u Policijskoj postaji Šibenik, 21. rujna, zatim u Policijskoj postaji Knin 22. rujna, u Policijskoj postaji Vodice, 23. rujna, a u Policijskoj postaji Drniš 24. rujna.

Iz kategorije: Vijesti