Datum objave: 27. Kolovoz 2015

Gradonačelnik Burić u svom "punoljetnom" 18. hodajućem kolegiju obišao Ražine Donje

Šibenik News
Šibenik News

 

Gradonačelnik Željko Burić, sa suradnicima, i u pratnji predstavnika Gradske četvrti Ražine Donje, održao je danas 18. hodajući kolegij.

Kolegij je krenuo iz prostorija Gradske četvrti Ražine Donje koje je potrebno urediti: „ Prostor u kojem se nalazimo i koji služi za potrebe mještana Ražina Donjih spremni smo sami urediti uz minimalnu financijsku podršku Grada; postavili bismo novu stolariju i sanirali krovište zgrade.“, kazao je predsjednik Gradske četvrti Frane Škubonja.

Tijekom hodajućeg kolegija, članovi Gradske četvrti upoznali su predstavnike Grada Šibenika s najvažnijim komunalnim problemima Ražina Donjih, među kojima „prednjači“ Ražinski most. „Što se Ražinskog mosta tiče, Grad je već poduzeo određene korake, pokušalo se pronaći rješenje koje bi zadovoljilo potrebe pješaka, te osiguralo sigurnost prometa. No, nakon razgovora sa Hrvatskim željeznicama Grad je dobio odbijenicu s odgovorom kako HŽ nije u mogućnosti krenuti s rekonstrukcijom, premda most u stanju kakav je danas predstavlja opasnost, čega smo, nažalost, bili svjedoci zbog tragedije koja se dogodila prošle godine.“ kazao je gradonačelnik Željko Burić, te obećao aktualizirati ovo pitanje, uz podršku mještana.

Uslijedio je obilazak lokacije budućeg sportsko-rekreacijskog centra i tri ulice; Ulice Petra Zrinskog i Krste Frankopana, kojima je potrebno postavljanje javne rasvjete, te Ulice Katarine Zrinske gdje se izvode radovi na kanalizacijskom sustavu, a gdje je potrebno riješiti nekoliko problema; prohodnost puta i odvoz otpada. „Grad već polaže kabele za javnu rasvjetu u ulicama gdje su trenutno krenuli radovi na izgradnji sustava kanalizacije.“, pojasnio je pročelnik za komunalne poslove Miro Lucić.

Što se sportsko-rekreacijskog centra tiče, tijekom rujna bi trebala biti izdana građevinska dozvola kako bi počeli radovi I faze: „Ukupan projekt iznosi 1,2 milijuna kuna i podijelili smo ga u III faze: čim građevinska dovozvola bude izdana krećemo s gradnjom za što smo u Proračunu 2015.g. predvidjeli 300.000,00 kuna.“, pojasnio je gradonačelnik Burić.

Što se gradnje nove osnovne škole tiče, gradonačelnik Burić ponovio je kako je Grad ishodovao svu potrebnu dokumentaciju i sve suglasnosti za gradnju škola Ražine i Vrpolje po modelu javno-privatnog partnerstva. „Za izgradnju ovih škole potrebno je oko 40 milijuna kuna, što nije dovoljan iznos za pokretanje projekta; naime, minimum je 70 milijuna kuna i zato tražimo partnere među hrvatskim gradovima. Prvo smo priču gradili sa Splitom koji je u međuvremenu od partnerstva odustao, potom smo pokušali s Bjelovarom, a sada smo u kontaktu s Gradom Zagrebom koji kompletira dokumentaciju.“, zaključio je današnji kolegij gradonačelnik.
 

Iz kategorije: Vijesti