Datum objave: 12. Kolovoz 2015

SDP-ovci na čelu s Tončijem Restovićem danas u Šibeniku predstavili akciju "Zelena Hrvatska"

Šibenik News
Šibenik News

 

U sklopu nacionalne akcije SDP-a "Zelena Hrvatska" danas su u Šibeniku, SDP-ovi vijećnici u Gradskom vijeću Grada Šibenika i pomoćnik ministra zaštite okoliša i prirode, Tonči Restović dijelili letke i promotivne platnene vrećice. Tako su i građani Šibenika, imali prilike upoznati se s mjerama zaštite okoliša na očuvanju brojnih radnih mjesta u građevinskom sektoru, u malom i srednjem poduzetništvu i obrtništvu, te ulaganjem u zelene projekte s kojima se stvara potencijal za eko turizam i uspješniji lokalni razvoj.

"U ove tri godine stvorili smo 11000 zelenih radnih mjesta, a ulaganjima preko 400 milijuna kuna u nacionalne parkove i parkove prirode u Hrvatskoj stvorili smo uvjete za još 16000 zelenih radnih mjesta u iduće 4 godine." – rekao je Tonči Restović, pomoćnik ministra zaštite okoliša i prirode.

Zaštitom okoliša čuvamo brojna radna mjesta u građevinskom sektoru, u malom i srednjem poduzetništvu i obrtništvu te kontinuiranim razvojem otvaramo nova.

Naši projekti za zelenu Hrvatsku postižu izvrsne rezultate Osim investicija u nacionalne parkove i parkove prirode, važno je napomenuti da je za više od 67 000 građana energetska obnova zgrada i obiteljskih kuća omogućila znatno niže troškove energije.
Projektima za razvoj sustava centara za gospodarenje otpadom, potrebne infrastrukture za sanaciju i zatvaranje svih postojećih odlagališta stvorili smo tisuće poslova za građevinski sektor tijekom gradnje i više od 1500 radnih mjesta u centrima kada se otvore, stoji u SDP-ovom priopćenju
 

Iz kategorije: Vijesti