Datum objave: 07. Kolovoz 2015

Zbog tehničkih razloga otkazan sutrašnji koncert predavača Orguljaške ljetne škole

Šibenik News
Šibenik News

 

Zbog tehničkih razloga i nepredviđenih okolnosti Orguljaška ljetna škola mora otkazati veliki koncert svojih predavača profesorice Natalije Imbrišak, profesora Ante Knešaureka i proslavljenog hrvatskog orguljaša, Šibenčanina Pavla Mašića. Koncert je trebao biti održan u subotu u 20 sati u crkvi sv. Frane međutim kako to nije moguće, kao ni preseljenje koncerta u katedralu sv. Jakova zbog toga što još nisu završeni radovi na obnovi katedralnih orgulja,publika neće imati priliku uživati u izabranim djelima majstora i rguljaške glazbe od renesanse do 21. stoljeća. To je prvo otkazivanje koncerta Orguljaške ljetne škole u 22 godine njenog trajanja.


Ljubitelji glazbe ipak neće biti zakinuti za vrhunske doživljaje glazbe i uživanje u zvucima crkvenih orgulja. Već u ponedjeljak 10. kolovoza bit će u crkvi sv. Frane održan koncert polaznika Orguljaške ljetne škole na kojem će biti izvođena stara glazba, a sutradan, u utorak, na istom mjesto i u isto vrijeme bit će održan koncert recentne glazbe. U nEdjelju 9. kolovoza Orguljaška ljetna škola i Nacionalni park „Krka“ organiziraju koncert Pavla Mašića na povijesnim orguljama u crkvi na otoku Visovcu. NP „Krka“ organizira Prijevoz pa je to izvrsna prilika za uživanje u ljepotama Krke i zvucima stare glazbe u interpretaciji vodećeg hrvatskog orguljaša. Oni koji propuste solistički koncert Pavla Mašića moći će propušteno nadoknaditi u četvrtak 13. kolovoza kada će na Visovcu biti održan koncert Orguljaške ljetne škole.
Treba podsjetiti da je ovogodišnja, 22. Orguljaška ljetna škola bila svečano otvorena izvanrednim koncertom za orgulje, dva soprana i dvije flaute u crkvi sv. Duha, koji se bez dvojbi može ubrojiti među najkvalitetnije umjetničke i glazbene događaje koji su ikada održani u Šibeniku.
 

Iz kategorije: Vijesti