Datum objave: 02. Kolovoz 2015

FOTO Slike koje nećete vidjeti kada danas dođete na šibensku rivu

Diana Ferić
Diana Ferić

Zahvaljujući radnicima „Čistoće“ i djelatnicama nekih ugostiteljskih objekata u Docu ove slike koje smo zabilježili na našim fotografijama nećete vidjeti kada dođete na šibensku rivu. Iako je nedjelja riva i Dolac su već u šest sati ujutro bili čisti i umiveni iako su bili doslovno zatrpani nevjerojatnim količinama smeća, boca i plastičnih čaša koji su ostali nakon posjetitelja sinoćnjeg koncerta "Hladnog piva". Prizor ravan scenama iz apokaliptičnih filmova o smaku svijeta nestao je za nepunih 45 minuta tijekom kojih su djelatnici „Čistoće“ manifestirali onakav rad, predanost poslu i učinkovitost kakvu bi svaki Hrvat želio vidjeti u gospodarstvu i prije svega, politici.
Vrijedi ustati rano i doći u nedjelju na potez od „Vala“ do topova i vidjeti kako radnici „Čistoće“ obavljaju svoj posao. Nema tu mudrovanja, kukanja, nema priče... Šutke navale na posao i obavljaju ga nevjerojatno odgovorno. Iza njih ostaje čist i uredan grad, umivena riva na kojoj će uživati turisti i šetači.
Rano ujutro Šibenik izgleda drukčije, a Šibenčani koji vole u osvit zore doći na rivu gledaju sve to i pitaju: „Šjor, a ko ovo MORA platit?“
 

Iz kategorije: Vijesti