Datum objave: 28. Srpanj 2015

Karamarko među iseljenom Hrvatskom u Vodicama:Mi smo antifaštisti i antikomunisti!

Diana Ferić
Diana Ferić

HDZ je održao danas u hotelu Olimpija u Vodicama Klauzuru za 11. izbornu jedinicu odnosno za „iseljenju Hrvatsku“, a na njezinom otvorenom dijelu koji su pratili novinari govorio je Tomislav Karamarko, predsjednik te stranke. Bila je to s jedne strane kritika aktualne vlasti, ali u dva navrata i kritika bivše HDZ –ove vlasti te najava da će HDZ, ako dođe na na vlast na sljedećim izborima, a za njih za to nema dileme, preporoditi Hrvatsku i dovesti do toga da se, kako je kazao Karamarko, ne obistine najave demografa da će Hrvatska imati 2050. godine tri milijuna nego pet milijuna stanovnika, obnovit će selo i proizvodnju hrane i gospodarskim programom, koji je već pripremljen, vratiti srednji sloj u hrvatskom društvu.Uzb predstavnike  HDZ -a iz iseljeništva na skupu su bili i čelni ljudi HDZ -a i njihovi dužnosnici na nacionalnoj i lokalnoj razini.

„Da nije bilo iseljene Hrvatske pitanje je što bi uopće bilo s Hrvatskom. Boli odnos aktualne vlasti, ali i one vlasti prije nje, prema iseljeništvu.Treba znati da je formula uspjeha za svakog tko ne želi hrvatsku državu rezanje veza između iseljeništva i Hrvatske“, kazao je Karamarko i najavio kako će se povećati broj zastupnika dijaspore u Saboru jer je za njega nepravedno da ih danas ima manje nego predstavnika nacionalnih manjina.Govorio je i o tomu kako aktualna vlast urušava i anulira sve vrijednosti na kojima je dr Franjo Tuđman stvorio Hrvatsku.

„Svaki put kada socijaldemokracija dođe na vlast bave se samo kadroviranjem i ideološkim obračunom s nama, namatanjem vrijednost iz prijašnjeg sustava te izjednačavanjem lidera tog bivšeg sustava s onima koji su stvorili hrvatsku državi i borac iz nekih drugih ratova s hrvatskim braniteljima, ali to ne može. Mi smo u HDZ –u antifašisti, ali smo i antikomunisti zbog krvavog iskustva s komunizmom, ali nikako da s oko toga u Hrvatskoj uspostavi konsenzus. Oni se ponašajnu kao slon u staklani i ruše sve naše vrijednosti, a svoju ideologiju nameću i kroz školski program. Doktora Tuđmana, koji nam je dao slobodu, proglašavaju diktatorom, a onog koji je progonio Hrvate ocem demokracije. Onaj HDZ koji je to u jednom trenutku dopustio izgubio je izbore. Mi smo za razliku od njih stranka s imenom i prezimenom i nećemo dopustiti da poništavaju naše vrijednosti i djelo dr. Tuđmana bacaju pod noge“, decidiran je bio Karamarko i zaradio pljesak.


Govoreći o aktualnoj situaciji u Hrvatskoj istaknuo je kako je 100 000 mladi iselilo, daje 200 000 radnih mjesta zatvoreno, uništeno je selo pa seljaci „voze tramvaje i raznose poštu po gradovima“ dok se na policama trgovačkih lanaca podaje trećerazredna uvozna roba“. Posebno je istaknuo da je aktualna vlast u tri i pol godine zadužila Hrvatsku za 100 milijardi kuna što je trećina ukupnog zaduženja svih vlada do sada i poručio im „Preskupi ste gospodo i vrijeme je da odete jer samo činite štetu Hrvatskoj“ te zaključio: „Naša je obveza pobjediti na ovim izborima jer o tome ovisi što će se ubuduće događati s Hrvatskom“.
 

Iz kategorije: Vijesti