Datum objave: 27. Srpanj 2015

Jahta kuvajtskog biznismena nakon Hvara stigla u Skradin, ne zna se tko je na njoj

Diana Ferić
Diana Ferić

Super luksuzna jahta „Samar“ Kuvajtskog biznismena Kutayba Alghanima najam koje košta 650 000 eura tjedno doplovila je u Skradin. Duga je 77 metara, građena je za globalna krstarenja, a može primiti 12 putnika o kojima brine 40 članova posade. Najam ove jahte košta čak 650 000 eura tjedno, a putnicima nudi nevjerojatan luksuz i komfor. „Samara“ ima bazen, heliodrom, kino ekstremno luksuzne salone, goleme spavaće sobe s unikatnim umjetničkim djelima... U njen rezervoar za gorivo stane čak 200 000 litara te ima autonomiju od preko 6000 milja odnosno gotovo 12 000 kilometara.
Pojava ove jahte u bilo kojoj luci svijeta smatra se senzacijom i znakom apsolutnog globalnog prestiža luke na čiju rivu baci cimu. „Samara“ je prije nekoliko dana uplovila u Jadransko more, a prije Skradina posjetila je još samo Hvar.

Kutayba Alghanima nije se izjasnio da je vlasnik te velebne jahte i da ju daje u najam, a svjetski mediji koji prate jet set, kraljevske obitelji, arapske šejkove i multimilijardere naveliko raspravljaju je li moguće da jedan arapski magnat kalibra Kutayba Alghanima svoju jahtu daje u charter što je, kada je riječ o arapskim bogatašima, blago rečeno neuobičajeno.

Tko su putnici na „Samari“ i tko šeće Skradinom nismo uspjeli saznati jer je identitet putnika koji su u stanju platiti tjedni najam od 650 000 eura, odnosno oko 5 000 000 kuna apsolutno zaštićen.
 

Iz kategorije: Vijesti