Datum objave: 27. Srpanj 2015

Radovi na novom dječjem vrtiću na Jamnjaku u završnoj su fazi

Šibenik News
Šibenik News

 

Još mjesec dana dijeli nas od završetka radova na dječjem vrtiću na Jamnjaku u gradskoj četvrti Šubićevac. Šibenska firma Bučić gradnja d.o.o., koja je na javnom natječaju u travnju ove godine ponudila najnižu cijenu za nastavak obrtničko-instalaterskih radova u objektu i radove na uređenju okoliša zgrade, intenzivno radi na blizu 3000 m2 površine koja će, između ostalog, sadržavati nekoliko skupina dječjih sprava prilagođenih različitim dobnim razredima i označeni parkirališni prostor za odgajatelje i roditelje kako bi djeca sigurnije dolazila i odlazila iz vrtića. Nakon što završi radno vrijeme vrtića, jedan dio dječjih sprava bit će dostupan za javno korištenje. Svoje konture je dobilo i igralište s umjetnom travom površine 300 m2 koje do sada Gradski vrtići nisu imali na nijednoj svojoj lokaciji. Cijeli prostor bit će ograđen, osvijetljen i hortikulturno oplemenjen. Idejno rješenje uređenja okoliša vrtića izradila je Izgradnja projekt d.o.o. iz Šibenika.

Sukladno Odluci Gradskog vijeća, ovaj vrtić će biti prvi u sastavu nove javne ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje te skrb o djeci rane i predškolske dobi pod nazivom Dječji vrtić 'Smilje'. Otvaranje novog vrtića je najavljeno za rujan 2015. a moći će primiti tri dobna razreda, uključivo jednu jasličku grupu.

'Naš cilj je podignuti kvalitetu boravka djece u šibenskim predškolskim ustanovama te povećati broj raspoloživih mjesta u istim, a sve na način da se to financijski ne prevali na leđa roditelja. Izašli smo iz potpuno neuvjetnog objekta vrtića 'Varoš' i otvorit ćemo ovaj, novi objekt, sukladan najstrožim standardima. No, tu nećemo stati; radimo na dokumentaciji za obnovu većine gradskih vrtića, a neka od njih smo već sanirali', kazao nam je zamjenik gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta.

Ukupni ovogodišnji radovi na dječjem vrtiću 'Smilje' procijenjeni su na 2,4 milijuna kuna s PDVom, a namještaj i didaktička oprema koštat će još 288 tisuća kuna.

Da podsjetimo, tvrtka Šibenik gradnja d.o.o., koja je na Jamnjaku izgradila nove stambene zgrade, donirala je Gradu Šibeniku radove u vrijednosti 330 tisuća kuna za preuređenje starog vojnog objekta u dječji vrtić. Objekt je na korištenje Gradu Šibeniku dao Državni ured za upravljanje državnom imovinom za potrebe uređenja novog predškolskog objekta.
 

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: