Datum objave: 26. Srpanj 2015

FOTO Noć za pamćenje u Šibeniku - politička i poslovna krema iz Hrvatske i svijeta

Šibenik News
Šibenik News

 

Šibenik je napokon službeno ucrtan na turističku kartu destinacija koje svojim gostima imaju priliku ponuditi ekskluzivnu uslugu i što je još važnije, privući bogate goste s puno novca kojeg će trošiti na području Krešimirovog grada.
Turska Dogus grupa od svog je dolaska u Šibenik najavljivala velika ulaganja i najbolje projekte. Jedan od njih, D-Resort Šibenik sa 69 soba, tri ekskluzivne vile s apartmanima, restoranima. bazenima, vrtovima, spa i wellnes centrom i još puno toga, otvoren je na velikoj svečanosti s nekoliko stotina uzvanika, uz prisustvo političke i poslovne kreme iz Hrvatske i svijeta.
Hotel je otvorio premijer Zoran Milanović koji se jučerašnjeg popodneva i sam odmorio u jednoj od 69 luksuzno opremljenih soba, a u večernjim satima s pozornice je i službeno otvorio turističko čudo u Mandalini.
"Hrvatska je mala zemlja. Ne možemo udomiti puno više turista nego što ih imamo. Ali možemo im pružiti bolje vrijednosti i usluge za više novca kojeg će ovdje potrošiti. Nismo se kao državni vrh puno miješali o ovaj i ovakve projekte. Važno je da država ne smeta. To je filozofija moje vlade. Biti što jednostavniji, ali to je teško ostvarivo, jer država voli raditi probleme. Ne bih držao preduge govore. Rekli su mi da otvorim hotel i ja ga, evo, otvaram", rekao je premijer Zoran Milanović.
Tristo milijuna Eura Dogus grupa ukupno je uložila u Hrvatskoj. Prva smo zemlja, nakon Turske gdje je velika kompanija "iskrcala" toliko novca, a prema riječima predsjednika velike grupacije, ovo nije zadnji projekt na šibenskom području.
„Drago mi je što su ovdje ljudi iz gradskog i državnog vrha i mnogi drugi ugledni gosti. Čim smo došli u Šibenik odmah smo se zaljubili u ovaj grad. Nadamo se daljnjoj suradnji i nastavku naših ulaganja", rekao je predsjednik Dogus grupe Husni Akhanaq.
Teško je nabrojati sve koji su prisustvovali svečanosti u mirnom i svjetlucavom otvaranju prekrasnog hotela. Domjenak na "palubi zvjezdanog broda" premjestio se kasnije na plato "u potpalublju". Zalogaj i kapljicu svojim glasom su oplemenile pjevačke zvijezde, Žak Houdek i pobjednica hrvatskog The Voicea, Nina Kraljić. Nebo je, kao kod otvaranja svih velikih događaja u Šibeniku obasjao vatromet.
Gradonačelnik Željko Burić rekao je kako se osjeća ponosnim na dovršetak projekta hotela, te kako će njegovo postojanje dati nove prilike mladima da se školuju, žive i rade u Šibeniku.
„Ovaj hotel mijenja vizuru Šibenika. Napokon su otišli teški strojevi i imamo prekrasan hotel. Pozivam sve mlade ljude da ostanu u našem gradu, školuju se ovdje i žive. Želimo povezati nekoliko stvari. To su boravak, rad i komunikacija u našem gradu,riječi su gradonačelnika Željka Burića.
Mjesto nekadašnje vojarne koje danas je mjesto boravka, uživanja i provoda bogatih posjetitelja. Iz hotela se pruža jedan od najljepših pogleda na Šibenik. Iz Šibenika se, s druge strane, pruža lijep pogled na nešto novo, ekskluzivno i puno potencijala za napredak ovog grada. Posao je u hotelu već dobilo 150 novih ljudi, uglavnom mladih i uglavnom Šibenčana.

Kako je izgledalo svečano otvorenje pogledajte u našoj FOTOGALERIJI.

Tekst: Marko Vračić

Foto: Igor Bergam

Iz kategorije: Vijesti