Datum objave: 23. Srpanj 2015

FOTO/VIDEO Tone smeća i građevinskog otpada zatrpale atraktivnu uvalu na Krapnju

Šibenik News
Šibenik News

 

Ekocid na Krapnju. Tone građevinskog materijala, kućnog otpada svih vrsta pa i otpada s mjesnog groblja nagrđuju južnu stranu otoka Krapnja, na vrlo atraktivnoj lokaciji. Mještani negoduju zbog toga, a turisti su zgroženi. „Prije nekoliko dana, kada sam stigao na Krapanj, prošetao sam sa psom do ove uvale i nisam mogao vjerovati što vidim. Nije mi jasno da bilo gdje mogu stajati ovakve hrpe smeća, a kamo li u jednom turističkom mjestu. Ovo je sramota i za Krapanj i za Grad Šibenik“, kazao nam je jedan Zagrepčanin koji godinama ljetuje na Krapnju.

U mjesnog odboru kažu da su o svemu odavno obavijestili gradsku upravo, ali da nitko nije reagirao. Tek jučer je na Krapanj došao komunalni redar da vidi o čemu je riječ.
Jučer smo uputili upit gradskoj upravi i dobili odgovor da su poduzeli mjere da se smeće ukloni. „Na južnoj strani otoka izvođači građevinskih radova su u dogovoru s predstavnikom MO odlagali materijal iz iskopa i drugi građevinski materijal. Planirali su ga iskoristiti pri radovima na izgradnji lučice . Dogodilo se međutim to da građani na tom mjestu odlažu i ostali kućni otpad. Prošlog tjedna sam zatražio od redara da uz pomoć MO utvrde koji su obrtnici tu odlagali otpad kako bi se pokrenuli postupci, a od Čistoće ću danas tražiti da pokupe i odvezu kućno smeće“, kazao nam je Miro Lucić, pročelnik Odjela za komunalne poslove.

Bit će zanimljivo vidjeti na koji način će se te ogromne hrpe smeća za koje treba kamiona i kamiona prevesti na kopno i koliko će to trajati. 

Video

Iz kategorije: Vijesti