Datum objave: 16. Srpanj 2015

Gradska vlast od HC -a ne može doznati što je s uređenjem prometnog čvora Meterize jer ju ignoriraju

Diana Ferić
Diana Ferić

Nevjerojatno je ali istinito da čelni ljudi Grada Šibenika ne mogu od Uprave Hrvatskih cesta, kao investitora, dobiti osnovnu informaciju o tomu u kojoj je fazi projekt uređenja dvostrukog rotora na Meterizama iako s njima imaju potpisan Sporazum, a o njegovoj provedbi ovisi i početak priprema za uređenje ostala dva ključna ulaza u grad . Uprava HC –a jednostavno ignorira ne samo njih nego i javnost. Naime, u izostanak komunikacije uvjerili smo se i osobno jer smo prije 10 dana o tome poslali službeni novinarski dopis na koji nismo dobili odgovor. Na naše inzistiranje u Uredu za odnose s javnošću Hrvatskih cesta su nam kazali da su nemoćni i da će nam odgovoriti kada Uprava ocjeni da je to potrebno što je nečuveno u praksi odnosa s medijima. Na žalost, za službenu reakciju moramo čekati zakonski rok na pravo na pristup informacijama od 30 dana.

„ Ne znamo što se događa. Imamo potpisan Sporazum s Hrvatskim cestama, a oni nas ignoriraju. Poznato je da je natječaj za izvođača radova za čvor Meterize, nakon žalbe, poništen. Ne znamo je li raspisan novi ili ne. Imali smo niz sastanak i s predsjednikom uprave HC –a. Rekli su nam da će do 1. lipnja biti raspisan novi natječaj, ali mi do danas ne znamo je li to napravljeni ili ne. Zapravo, imamo oprečne informacije. Rekli su nam da je natječaj raspisan, ali ga nigdje ne možemo naći“, ističe šibenski gradonačelnik Željko Burić koji je ovih dana, kako neslužbeno doznajemo, uputio oštro prosvjedno pismo Upravi HC –a.

Zbog izostanka komunikacije trpe i pripremni radovi za uređenje rotora na Njivicama i Rokićima jer prema postojećem sporazumu s Hrvatskim cestama Grad Šibenik bi trebao u ime HC –a kao investitora početi otkupljivati zemljišne parcele na područjima na kojima će biti uređeni novi ulazi u Grad jer su sva tri čvora – Meterize, Njivice i Rokići dio tog sporazuma. Gradska vlast smatra da ih je nužno urediti i modernizirati, ali s ovakvim odnosom uprave HC –a ruke su im svezane, a istodobno su oni prvi koji su odgovorni pred građanima
 

Iz kategorije: Vijesti