Datum objave: 15. Srpanj 2015

Pomorska policija kaznila ove sezone 100 nautičara zbog prebrzog glisiranja

Diana Ferić
Diana Ferić

Nepropisno glisiranje i ove sezone je najčešći prekršaj na koji u svojim kontrolama nailazi službenici Postaje pomorske policije Šibenik, a najviše su takvi slučajeva utvrdili i sankcionirali u kanalu svetog Ante te na području Vodica, Tisnog Tribunja i Murtera. Prema podatcima šibenske pomorske policije ove godine su kontrolirali 500 stranih osoba i 734 domaće osobe na 453 plovila.

"Sankcionirano je oko 100 prekršitelja iz domene nepropisnog glisiranja, 40 prekršitelja iz područja ostalih pomorskih prekršaja koji su povezani sa sigurnošću plovidbe, a to se uglavnom odnosi na upravljanje plovilom bez dozvole ili na istek plovidbene dozvole, utvrđeno je 15 prekršaja iz Zakona o morskom ribarstvu o čemu je obaviješteno Ministarstvo poljoprivrede, 20 prekršaja iz Zakona o nadzoru državne granice i desetak prekršaja koji se odnose na javni red i mir"",doznajemo u Službi za odnos s javnošću PU šibensko - kninske

Najčešća mjesta zatjecanja prekršitelja iz sigurnosti plovidbe su kanal sv. Ante, područje mjesta Vodica, Tribunja, Tisnog i Murtera. Manji dio odnosi se na područje od Solarisa do Grebaštice te na Rogoznicu i Primošten.
 

Iz kategorije: Vijesti