Sidebar Menu

Datum objave: 10. Srpanj 2015

Općina Primošten: Zbog privatne uzurpacije pomorskog dobra ne možemo urediti šetnicu!

Šibenik News
Šibenik News

 

Općina Primošten uputila je zahtjev inspekciji Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja za hitan izlazak na teren na područje Teplog boka gdje, kako navode, zbog privatne uzurpacije pomorskog dobra općinske vlasti nisu u stanju izgraditi urediti šetnicu ‘lunog mare’.

– Dana 3. srpnja komunalni redar Općine Primošten, na osnovu prijava, je izašao na teren i ustanovio da su vlasnici objekta na predjelu Tepli bok uzurpirali pomorsko dobro, kako privremeno ležaljkama i trajno potpornim i ogradnim zidovima – stoji u dopisu Općine inspekciji.

Nastavljaju kako je Prostornim planom predviđena izgradnja šetnice uz obalu od centra Primoštena do naselja Bilo, no zbog svojatanja prostora do mora od strane pojedinaca to nije moguće, poručuju iz Općine te od inspektora traže da izađu na teren i pokrenu postupak protiv ‘uzurpatora’ pomorskog dobra.

"Zašto javno dobro nije zaštićeno? Tko ga treba štiti? Zašto plaćamo državne službe? Zašto te iste službe reagiraju kada Općina Primošten uređuje plaže i šetnice ,a kada ugledni pojedinci devastiraju prostor oči su im povezane crnim maramama.?!" stoji u priopćenju.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam