Datum objave: 08. Srpanj 2015

Gradonačelnik Burić primio proslavljene šibenske košarkaše Darija Šarića i Mira Bilana

Diana Ferić
Diana Ferić

Uoči njihova odlaska na pripreme za predstojeće Europsko prvenstvo, što se od 5. do 20. rujna održava u 8 zemalja, među kojima je i Hrvatska, gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić primio je hrvatske košarkaške reprezentativce Šibenčane Darija Šarića i Mira Bilana te im poželio medalju, naravno, zlatnog sjaja.

„Priča o Draženu Petroviću; od spomen sobe, preko igrališta i spomenika do novouređene dvorane i Trga Dražena Petrovića, je nešto što ćemo pričati mladim generacijama, ali i turistima, jer šibenska košarka, počevši od Dražena, ali i svemu ovome što se danas događa sa; Šarić, Bilan, ali i Slavica i Bađim koji su nas s ovim srebrnim svjetskim odličjem, za nas zlatnoga sjaja, učinili još ponosnijim, definitivno su šibenski brend. I mi smo ponosni što ste naša dica i što na najljepši način pronosite priču o svome rodnome gradu.“, poručio je gradonačelnik Burić.

Naša reprezentacija je jako lijepa priča, a već dvije ili tri godine govorim da smo zreli za uzeti medalju, a nadam se da ćemo u tome i uspjeti – kazao je Šarić koji još ne zna u kojem će mu smjeru ići karijera, a postoji opcija da već sljedeće sezone zaigra u NBA-u. Psihički je, veli, dosta sazrio jer igrao u Euroligi protiv najboljih igrača u Europi, a vrijeme će pokazati što je odlučio.

Miro Bilan je, na upit novinara, kazao kako je ponosan što je dio reprezentativnog tima, te izrazio nadu da će se, ukoliko dobije priliku, iskazati na terenu i svojom igrom doprinijeti željenom cilju, a to je svakako medalja.
Gradonačelnik ima je darovao svakom bocu šibenske travarice, te kazao: „Znam da, kao vrhunski sportaši, ne konzumirate alkohol, no kada budete primali pehar na Europskom prvenstvu, ulijte u njega ovu travaricu, nitko vam neće zamjeriti.“
 

Iz kategorije: Vijesti