Datum objave: 08. Srpanj 2015

Zoran Mikulandra na šibensku ulice vraća kariole po uzoru na Koku i Tripu

Diana Ferić
Diana Ferić

Gledajući turiste koji su smješteni u povijesnoj jezgri kako se muče noseći prtljagu kada dolaze ili odlaze poduzetni Zoran Mikulandra, vlasnik obrta Noa došao je na ideju da se u Šibenik vrate vozači kariola kao što su bili čuveni i opjevaniopjevani Koka, Tripe ili Sabioni, Petrič koji su bili gradske institucije. Nezadovoljni i ljuti turisti koji po vrućini i suncu "tegle" prtljagu po povijesnoj jezgri i šibenskoj rivi svakodnevna je slika u Šibeniku. Neki s kojima smo razgovarali kazali su nam da im je žao što će unatoč ljepoti grada i dobrom provodu u njemu i po tome pamtiti svoj boravak u Šibeniku tako da je Mikulandra svojom idejom "pogodio u sridu"

 

Odmah je krenuo u akciju i od obitelji jednog od starih vozača kariola otkupio tri kariole koje sada čekaju u podrumu da ih se stavi u funkciju. " Na žalost, pun sam posla i nema se vrimena time pozabaviti. Nije to baš lako organizirati. Treba naći kulturne ljude koji se znaju sporazumjeti bar na engleskom koji bi gurali kariole po gradu. Tu moram odgovorno postupiti jer bi to bila turistička atrakcija i oni bi i pridonosili doživljaju grada u očima turista", kaže Mikulandra koji se za pokretanje tog projekta dogovara i s gradskom vlasti i s Dinom Karađolom, direktorom Turističke zajednice Grada Šibenika. Vozači kariola imali bi na sebi mornarske majice, a na glavi kape kakve su nosili njihovi prethodnici poput Koke.

 

Šibenski gradonačelnik Željko Burić potvrdio nam je da se dogovaraju sa Zoranom Mikulandrom kako provesti tu ideju. "Moramo hitno nešto napraviti kako bismo olakšali turistima koji ne mogu doći automobilom do svog apartmana da im nošenje prtljage ne bude problem. Ideja s kariolama je odlična. Slična rješenja, poput rikši postoje i u mnogih europskim gradovima pa i u susjednom Splitu",ističe gradonačelnik Burić.
 

Iz kategorije: Vijesti