Datum objave: 03. Srpanj 2015

DOBRA VIJEST:Gotovo svi od oko 100 zaposlenih u D - Resortu u Mandalini su Šibenčani

Diana Ferić
Diana Ferić

Dogus grupa, međunarodni konglomerat s više od 200 kompanija sa sjedištem u Istanbulu, zaposlila je do sada 104 čovjeka u svom novoizgrađenom luksuznom hotelu D-Resort u Mandalini, a 100 ih je iz Šibenika što je više nego dobra vijest. To nije iznenađenje jer je Dogus grupa i prije izgradnje hotela dodatno uložila u ljudske potencijale u suradnji s Veleučilištem u Šibeniku. Za 25 studenata završnih godina turizma i ugostiteljstva osigurali su edukaciju i trening u elitnom hotelu D-Hotel Maris u Turskoj. Studenti su bili podijeljeni u četiri grupe od kojih je svaka prošla trening od dva mjeseca.
D-Resort Šibenik dio je Dogus Tourisam grupe koja obuhvaća sedam hotela s pet zvjezdica i četiri boutique hotela u Turskoj, Italiji i Hrvatskoj.

Iako se hotel otvara 25. srpnja u njemu se već radi kao da je otvoren. Zanimljivo je i da su nedavno imali natječaj za goste – pokusne kuniće koju su proveli dan u hotelu, a Upravu su zanimali njihvi dojmovi kako bi sve prilagodili budućim gostima.
Hotel s pet zvjezdica u krugu bivšeg vojnog kompleksa Kuline na poluotoku Mandalina na ulazu u luku nagnut je na jednu stranu i izgleda kao brod pod udarom valova. Ima 69 te tri luksuzne koje imaju zasebne privatne vrtove, bazene i privatna parkirališta U hotel je uloženo gotovo 25 milijuna eura, što je ujedno i najveća investicija u šibenski turizam u posljednjih dvadesetak godina. Autor arhitektonskog rješenja hotela je Nikola Bašić, jedan od najpoznatijih hrvatskih arhitekata, a idejni projekt unutarnjeg uređenja hotela i ostalih objekatapotpisuje studio za dizajn Emur, dizajnera Marka Murtića, sina hrvatskog slikara svjetskog glasa Ede Murtića.

D-Resort ima jedinstvenu šetnicu koja vodi do krova hotela s kojeg se pruža pogled na D-Marin Mandalinu i grad Šibenik

Iz kategorije: Vijesti