Datum objave: 03. Srpanj 2015

Metalci optužuju:Shamiz nema novca za opstanak TLM -a i s onima koje zanima samo zemljište

Diana Ferić
Diana Ferić

Vedrana Dragičevića predsjednik Sindikata metalaca SSSH –a optužio je danas vlasnika TLM -a Igora Shamiza, koji doslovce preko noći smijenio upravu Valjaonica, a ista sudbina čeka u upravu Prešaonice, da mu nije u interesu pokretanje proizvodnje i opstanak TLM – a jer da za to nema novca te da se sprijateljio s, kako je kazao nekima, kojima također to nije interesu jer „žele da se zaboravi ono što se u prošlosti događalo u toj tvornici“. Kazao je da ne može govriti o imenima i da će sve utvrditi DORH, a na pitanje koji je interes tih pojedinaca i grupa odgovorio je da im je samo zanimljivo zemljište na kojem se nalazi TLM. Njim je, kaže on, cilj stečaj TLM-a i ne zanimaju ih ni proizvodnja ni radnici i njihova radna mjesta pa onda ni interes Šibenika.
Kritizirali su i Vladu, odnosno Ministarstvo gospodarstva da snose veliki dio krivice z stanje u kojem se našao TLM.“ Shamiz je bio na razgovori u Ministarstvu gospodarstva i oni sve znaju. Njihova najveća krivica je što nisu reagirali na što prvi kupci TLM, domaći konzorciji nije ispunio Kupoprodajni ugovor i što su stalno prolongirali rješenje problema.


Čelni ljudi Sindikata metalaca sazvali su konferenciju za novinare iznenađeni smjenom dosadašnje uprave. Na njoj su osim Vedrana Dragičevića predsjednik SMH-IS Hrvatske bili i Svetislav Džale teritorijalni povjerenik SSSH Šibenik te Ivan Svraka i Dalibor Živković povjerenici SMH-IS u podružnicama Prešaonice i Valjaonice TLM-a.
„Ta je uprava počela stvari voditi u dobrom smjeru, dobro je krenuo i predstečajni postupak. Oni u na „svoj brk“ dogovorili dolazak određenih količina repromaterijala kako bi se pokrenula proizvodnja u Valjaonicama očekujući da će Shamiz uplatiti novac 30. Lipnja kako je bilo dogovoreno. S tom smo upravom dogovorili i da se u utorak radnicima uplati plaća i kada je sve to riješeno vlasnik tu upravu smjenjuje. To pokazuje da on zapravo ne želi niti može pokrenuti proizvodnju i da ga za to nije briga, kazao je Dragičević.
Novinarima su podijelili pismo koje je dosadašnji predsjednik uprave Valjaonica Marjan Stričević, kojem je Shamiz imenovao, uputio istom tom Shamizu optužujući g da je izigrao povjerenje uprave i prevario ih te da j očito da uopće nema novca za pokretanje proizvodnje u TLM – u

 

Sindikalistima nije uvjerljivo obrazložene koje je za javnost danas dala glasnogovornica vlasnika TLM da e uprava smjenjenaa jer da nije mogao kontrolirati što rade ni financijske tokove. Najavili s da će ako se njihovi zahtjevi o pokretanju proizvodnje i isplati plaća ne ispune u sljedećem tjednu organizira sindikalne prosvjedne akcije. Budući da je glasnogovornica već dana najavila da se ti zahtjevi neće moći ispoštovati nnajvjerojatnije će sindikati morati u akciju.

Iz kategorije: Vijesti