Datum objave: 02. Srpanj 2015

Simpatični Venezuelac Patricio uči šibensku djecu kreativno slikati

Diana Ferić
Diana Ferić

Na likovnoj radionici MDF-a koja se i ove godine održava pokraj zgrade županije djeca oživljavaju zidove grada šarenim muralima. Radionicu vodi simpatični, i kako on za sebe kaže, euforični umjetnik Patricio Aguera koji se već četvrtu godinu zaredom vraća u Šibenik iz svoje rodne Venezuele. On je inače ilustrator i scenograf u kazalištu, ali njegova karizma ga čini odličnim uzorom za djecu na radionici.

"Šibenska djeca su divna. Ja inače obožavam raditi s djecom i nikad mi to nije bilo teško, smatram da je potrebno samo malo entuzijazma za dobar odnos s njima. Svake godine sam tu jer je ovaj grad poseban u vrijeme festivala - širi topao i divan osjećaj."

Otkrio nam je kako su mališani hiperaktivni i veseli, ali i posebno kreativni te da obožavaju šarenilo i crtanje životinja. Na likovnoj radionici ove godine je 19 djece u dobi od 5 do 10 godina koji će do završetka festivala ukrasiti zidove na Trgu Pavla Šubića I slikama šuma i prirode. Svake godine mijenja se tema, ali nadarenost šibenske djece očitava se u svakom likovnom motivu.

Tekst i slike: Sara Pauk i Danijel Ferić
 

Iz kategorije: Vijesti