Datum objave: 02. Srpanj 2015

FOTO Školski kolege iznenadili obradovali Rebeku čim se vratila u Primošten

Diana Ferić
Diana Ferić

Učenici 2a razreda šibenske gimnazije koji pohađa Rebeka Radić, hrabra djevojka kojoj su u Pitsrurghu operirali tumor na bazi lubanje i spasili život, nisu dvojili - čim su čuli da Rebeka jučer dolazi iz SAD -a odlučili su otići u Primošten i osobno joj zaželjeti dobrodošlicu, uz prigodni poklon, ogromnog plišanog medu. U Primoštenu su bili već kad je avion kojim se Rebeka s roditeljima vratila sletio na splitski aerodrom i nestrpljivo je čekali Rebeki je to bili pravo iznenađenje jer nije za dolazak školskih kolega znala za taj posjet. Grljenje s kolegama dugo je trajalo, a Rebekina majka nije mogla suspregnuti suze.

"Rebeka izgleda odlično. Ničim ne odaje da je preživjela tešku operaciju tumora na kostima lubanje. Vesela je i bezbrižna, prava naša Rebeka", što nam je posebno drago. Družila se s nama na plaži i jedva je čekala da joj ispričamo što se događalo zadnjih dana školske godine jer je ona na liječenje otputovala prije završetka", ispričali su nam Rebekini školski kolege.

 

O njezinom povratku u Primošten izvijestila je i Slobodna Dalmacija:U srijedu u 14.30 sati Primoštenka kojoj je odstranjen tumor na bazi lubanje u američkoj bolnici UPMC University of Pittsburgh Medical Center - Global car, sletjela je na splitski aerodrom, gdje su nju i roditelje Vesnu i Denisa, dočekali rodbina i prijatelji. Erupcija sreće i oduševljenja obavljenom operacijom koja je 16-godišnjakinji spasila život, kraja nije bilo. A ni suzama radosnicama!

Djevojci, koja je ujedinila Hrvatsku u humanitarnoj akciji "Život nema cijenu", svečani doček na njenom kućnom pragu u Primoštenu organizirali su i školske kolege. Gimnazijalci, "trećaši", iznenadili su svoju Rebeku s velikim plišanim medom i šarenim balonima! "Palo" je tada puno zagrljaja, ronile su se suze radosnice, orio se smijeh poradi uspješnog izlječenja, a sve zahvaljujući i humanitarnoj akciji u kojoj se sakupio novac kako bi Rebeka i mogla biti operirana.

- Dobro sam! Malo umorna, no sretna. Tko ne bi bio kada vidi sve ove dobre ljude oko sebe - kroz osmijeh je kazala junakinja ove naše priče, primajući čestitke od svih - i svojih prijatelja, rodbine,... svi su oni htjeli zaželjeti dobrodošlicu svojoj Rebeki.

A kada se obitelj Radić odmori, kada se slegnu dojmovi, bit će vrijeme i za veliko slavlje - najavljuje nam Maja Zorica ispred grupe Primoštenaca koji su pokrenuli akciju "Život nema cijenu".

Jer treba proslaviti ovu pobjedu nam opakom bolesti, zahvaliti se svima, te potvrditi ove dobre rezultate operacije i za šest mjeseci. Tada Rebeka opet mora na put, u SAD, nanovo u Pittsburgh gdje će liječnički tim koji je i obavio ovu
zahtjevnu operaciju, još jednom pregledati Rebeku. Nakon te obavljene kontrole stavit će se i točka na "i" na Rebekinu pobjedu i pravo na život!, prenosimo iz Slobodne Dalmacije. 

FOTO: Sara Pauk

Iz kategorije: Vijesti