Datum objave: 02. Srpanj 2015

Uređuje se 9 kilometara pristupnih putova plažama na Žirju

Diana Ferić
Diana Ferić

Započeli su radovi na uređenju pristupnih putova plažama i obalama na Žirju. Riječ je o 9 kilometara dugim makadamskim putovima, koji su bili potpuno neupotrebljivi uslijed velikih kiša koje su tijekom zime odnijele sav nasip, priopćili su iz Ureda gradonačelnika Grada Šibenika.

"Kvalitetnu prometnu povezanost šibenskih otoka s kopnom dugoročno rješavamo preko europskog projekta Intermadal i za to će trebati vremena. No, zato interne otočne prometnice rješavamo iz godine u godinu. Nakon što smo prošle godine promptno asfaltirali 2,5 km cesta na Zlarinu koje su bile potpuno devastirane vodenim bujicama, sada uređujemo 9 km makadamskih cesta na Žiriju, također neupotrebljivih uslijed vremenskih neprilika. Još jednom ću ponoviti, a ovi radovi su novi dokaz; sve gradske četvrti i svi mjesni odbori su nam jednako bitni. Nikoga nećemo zaboraviti ili preskočiti.", naglasio je zamjenik gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta.

Radovi obuhvaćaju nasipanje, utabanavanje i poravnavanje, a izvođač je u tvrtka Kobra-kop iz Rogoznice. Vrijednost radova, koji bi, ukoliko to vremenske prilike dopuste, trebali biti gotovi do 15. srpnja, iznose 180.000,00 kuna, a sredstva su za to osigurana u proračunskoj stavci Održavanje plaža i obala. O ovom problemu bilo je riječi na hodajućem kolegiju gradonačelnika koji je 1. travnja održan na Žirju.

 

Iz kategorije: Vijesti